Според държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън НАТО трябва да

...
Според държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън НАТО трябва да
Коментари Харесай

Антъни Блинкън: НАТО трябва да укрепи Украйна, за да възпре бъдещи атаки

Според държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън НАТО би трябвало да си сътрудничи за по-нататъшното подсилване на украинската войска през идващите години, с цел да завоюва актуалната война и да възпре бъдещи офанзиви, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10638
Съединени американски щати " се концентрират върху това да оказват помощ на Украйна да построи своя средносрочен и дълготраен възпиращ и защитителен потенциал, тъй че в случай че и когато актуалната експанзия се успокои, Украйна да има цялостния потенциал да възпира, а в случай че е належащо, и да се пази от бъдеща експанзия ", съобщи Блинкън след неофициална среща на външните министри на НАТО в норвежката столица Осло.

Преди това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг направи сходно изказване, като означи, че чака съдружниците от НАТО да се спогодят за нова стратегия за поддръжка на Украйна на идната среща на върха през юли в Литва.

Освен това Столтенберг уточни, че Украйна е подготвена да реализира сполучлива контраатака против Русия.

" Убеден съм, че украинските сили към този момент разполагат с нужните благоприятни условия, с цел да освободят още окупирани земи ", съобщи той на конференция в Осло.

Междувременно стана известно, че сателитната интернет услуга " Старлинк " от компанията " СпейсЕкс " на милиардера Илон Мъск  Илон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на британски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, откривател, към този момент има контракт с американското министерство на защитата за закупуване на тези сателитни услуги за Украйна, гласи изказване на Пентагона

" Продължаваме да работим с редица световни сътрудници, с цел да подсигуряваме, че Украйна разполага с устойчиви сателитни и информационни благоприятни условия, от които се нуждае.
Спътниковите връзки съставляват жизненоважен пласт от цялостната информационна мрежа на Украйна и министерството подписва контракти със " Старлинк " за услуги от този вид ", се споделя в изказването.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР