Според данните от търговията от 5 юни стойността на договора

...
Според данните от търговията от 5 юни стойността на договора
Коментари Харесай

Петролът поскъпва слабо след срива в сряда


Според данните от търговията от 5 юни цената на контракта за август за петрола вид Brent на борсата ICE Futures в Лондон се срина с 1,34 $ или 2,16 % и стигна до равнището от 60,63 $ за барел.

Фючърсът за юли за петрола вид WTI на NYMEX поевтиня с 1,8 $ или с 3,37 % - до 51,68 $ за барел.

Тази заран петролът започва със едва покачване на стойностите след внезапния срив в сряда, което в частност съгласно наблюдаващите на пазара се дължи на данните за равнището на запасите от горива в Съединени американски щати.

Договорът за август за петрола вид Brent на лондонската борса ICE Futures се покачва, въпреки и едва – с 0,26 % и се търгува на равнище от 60,79 $ за барел.

Фючърсът за юли за петрола вид WTI на NYMEX нараства с 0,28 % и се котира при цена от 51,83 $ за барел.

От последните високи равнища регистрирани през април цените н апетрола са спаднали с повече от 20 %, което съгласно наблюдаващите на пазара приказва за настъпване на „ мечи “ тренд.

Запасите от нефт в Съединени американски щати през предходната седмица се усилват с 6,77 млн. барела, на бензин – с 3,21 млн. барела, а на дестилати – с 4,57 млн. барела. Като цяло запасите от петрол и нефтопродукти в Съединени американски щати за седмица са нарастнали с 22 млн. барела, което е рекорден растеж за цялата история на следенето, т.е. от 1990 година, съгласно Bloomberg. Ръстът на запасите в огромна степен се изяснява с покачването на добива на нефт, който през предходната седмица е повишен със 100 хиляди барела дневно – до рекордните в историята 12,4 млн. барела дневно.

Анализаторите от Morgan Stanley утежниха прогнозата си за двата съществени сорта нефт Brent и WTI за второто тримесечие. Сега специалистите чакат, че междинната цена на Brent през април-юни ще е 65 $ за барел, а не както преди се очакваше – 75 $. Стойността на WTI съгласно новата прогноза се чака да е на равнището от 57, а не 67 $ за барел.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР