Според данни на Световната Здравна Организация броят на хората с

...
Според данни на Световната Здравна Организация броят на хората с
Коментари Харесай

„Депресията: начин на употреба“ - новата книга на Д-р Антоанета Славова

Според данни на Световната Здравна Организация броят на хората с меланхолия в света през днешния ден е сред 280 и 320 милиона. Все повече деца и юноши страдат от болестта. А всеки 40 секунди в света един човек се самоубива.

е нашата тревога за тази тревожна наклонност. За неразбирането на депресията, за ненавременното ѝ и погрешно диагностициране, за значимостта на казуса и за потребността стигмата да се преодолее от обществото.
-->
Книгата показва обширен разбор на факторите, които подготвят и са виновни за появяването на депресивното разстройство, разбор на неговите характерности и типове лекуване. Без да подценява биологичните фактори, Д-р Славова слага акцент върху психичните и житейски учредения при появяването, рецидивите и възобновяване от депресията. По този метод, създателят дава храброст и мощ на индивида, измъчен от положението в битката му с него. Книгата е богато илюстрирана с препратки към литературата, философията, изкуството, които рефлектират комплексната материя на депресията.

е първата нехудожествена книга на Д-р Антоанета Славова и е резултат на нейния богат опит като практикуващ психиатър, както в България, по този начин и в Южна Африка. Професионалният ѝ интерес е фокусиран върху депресивните и тревожностни разстройства, а холистичният ѝ метод включва работа върху човешките въпроси на смисъла на съществуването, свободата, самотата и идентичността

Д-р Славова приключва медицина, специализира психиатрия и работи съвсем 10 години в Медицинска Академия -София. От 1992 година живее и работи в Южна Африка, където основава сполучлива частна процедура първо в Дърбан, след това в Йоханесбург. Автор е на три художествени книги, последната - „ “, е оповестена през 2019.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР