Според данни на ЕС Гърция продължава да бъде водещата страна

...
Според данни на ЕС Гърция продължава да бъде водещата страна
Коментари Харесай

Гърция е водеща в света в морския транспорт с 21% от световния флот

Според данни на Европейски Съюз Гърция продължава да бъде водещата страна в региона на морския превоз в целия свят, което е феноменално достижение за страна с население под 11 милиона души,. оповестява " Greek City Times ".

Гръцките корабособственици с 5514 кораба понастоящем управляват към 21% от международния флот във връзка с тонажа. Общият потенциал на флота, притежаван от Гърция, се е нараснал с 45,8% спрямо 2014 година, като даже по време на пандемията от COVID-19, т.е. от 2019 година, потенциалът се е нараснал със 7,4%.

Гръцките корабособственици управляват:

- 31,78% от международния флот от нефтени танкери

- 25,01% от международния флот за насипни сухи товари

- 22,35% от международния флот за транспорт на полутечен природен газ (LNG)

- 15,60 % от международния флот за транспорт на химикали и петролни артикули

- 13,85 % от международния флот за транспорт на полутечен нефтен газ (LPG)

- 9,33 % от международния флот от контейнеровози

Гръцкото мореплаване - гръбнакът на европейското мореплаване

Гръцкият флот съставлява 59% от флота, следен от държавите-членки на Европейския съюз (ЕС), като над 75% от него е деен в бранша на насипните/трамповите товари. Една трета от флота, притежаван от Гърция, е под флага на държава-членка на Европейски Съюз, която оперира в международен мащаб.

Гръцкият търговски флот транспортира товари сред страните с повече от 98% от потенциала си, което го прави най-големият трансграничен транспортьор в света.

Гръцкото мореплаване е интензивно основно в региона на насипния/трамповия превоз, който има характерностите на съвършената конкуренция: доста огромен брой частни, най-вече дребни и междинни предприятия (МСП), оперират в международен мащаб в конкурентна среда с гъвкаво и дейно ръководство.

Това е в допълнение към данните за ръководство на активите, свободния достъп до богата информация и ниските разноски за влизане и излизане от пазара.

Всдичко това прави Гърция към момента водещата страна в света в региона на морския превоз с 21% от международния флот.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР