Според д-р Трифон Вълков липсват проучвания от независими източници Единственият

...
Според д-р Трифон Вълков липсват проучвания от независими източници Единственият
Коментари Харесай

Инфекционист посочи най-тежкия страничен ефект от ваксината

Според доктор Трифон Вълков липсват изследвания от самостоятелни източници Единственият по-тежък непряк резултат от имунизациите на Moderna и Pfizer/ BioNtech са алергичните реакции. Това разгласи пред NOVA инфекционистът доктор Трифон Вълков от Инфекциозна болница.

Липсват обаче изследвания за реакциите от самостоятелни източници. Най-тежките странични резултати са тежките алергични реакции. Много екипи се концентрираха в изследване на този вид реакция. Към момента това, което се разгласява в научните медии, е, че тази реакция е към един от стабилизаторите във имунизацията. Няма по какъв начин да минем без това нещо, сподели той.

Д-р Вълков изясни, че този вид стабилизатор се съдържа и в други ваксини и се познава от дълго време. Тези реакции се следят при хора, които имат анамнеза в своето минало. Полиалергията може да се изрази и при приемане на медикаменти, както и към козметика. Според него разликите сред двете утвърдени от Европейската организация по медикаменти ваксини са свързани с индустриалния развой.

Ваксината на Moderna е в малко по-голяма доза. Тя може да бъде превозена на по-високи градуси – на -20 градуса. За разлика от тази на Pfizer/ BioNtech, която изисква -70. Другото, което я прави по-удобна за лекарите, както и за всеобщата имунизация, е, че един път размразена, тя може да остане в елементарен ледник 30 дни, изясни инфекционистът.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР