Според БСП избори на 11 юли биха довели до ниска

...
Според БСП избори на 11 юли биха довели до ниска
Коментари Харесай

Реакциите след новината за избори през лятото: БСП очаква ниска активност, ДБ - попътен вятър


Според Българска социалистическа партия избори на 11 юли биха довели до ниска изборна интензивност. " Демократична България " пък видяха " попътен вятър " в деня на идния парламентарен избор, защото това била " една от датите от събитията на " Росенец ". " ИТН " пък чакат сериозна изборна интензивност, изключително след измененията в Изборния кодекс, които съгласно Станислав Балабанов ще задействат сънародниците ни в Съединени американски щати и Англия.

Според Корнелия Нинова Българска социалистическа партия е подготвена за избори. " Правихме избори единствено преди месец, резултатите не бяха положителни, чакаме да ги подобрим ", разяснява тя след връщането на последния мандат за държавно управление в границите на 45-ото Народно заседание.



Пред публицисти Нинова сподели, че на срещата с президента не са говорили с съответни имена за служебно държавно управление. И че решение за присъединяване на техни министри в държавно управление, каквото и да е то - на Българска социалистическа партия, друго или служебно, взима само Националният съвет на партията. Когато проведат диалози с президента и получат конкретика за неговите планове за имена, тогава ще проведат съвещание на Националния съвет, безапелационна е Нинова.

Това беше една от датите от събитията на " Росенец ", считаме, че ще ни бъде попътен вятър - по този начин ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов разяснява пред публицисти датата 11 юли. Той заяви, че номинациите на Демократична България за членове на ЦИК са Любомир Георгиев и Цветозар Томов.

 Снимка: Българска телеграфна агенция

В идната предизборна акция, по думите му, на гласоподавателите би трябвало да се изясни какво ръководство си показват политическите партии, защото предходната е била против какво ръководство са те. Иванов акцентира, че Демократична България има визията, екипа и ресурса да поддържа, да взе участие в такова ръководство. " Намираме се в доста съществено разбъркване на политическите пластове и нищо няма да е същото в нито едно отношение ", уточни още той.

Иванов призна и че " бяхме принудени от политически действителности промените в ИК да минат прекомерно бързо и не мога да кажа, че съм удовлетворен от този законодателен метод ".

Президентът има безспорното право да насрочи дата за изборите. Щом преценя, че е допустима 11 юли, дано да бъде 11 юли ", разяснява Станислав Балабанов от " ИТН ".

" Ако погледнете историята на предходните парламентарни избори, които са се провеждали през лятото, изборната интензивност е извънредно сериозна, без значение че приказваме за летни месеци ", сподели още той.

С измененията в Изборния кодекс Балабанов чака много сериозен избор и от чужбина. " Ще видите много сериозна интензивност и от Англия, и от Съединени американски щати, и отвред, където има българи, тъй като на последните парламентарни избори те не съумяха да гласоподават, поради комплицираните и сбъркани правила на остарелия Изборен кодекс ", разяснява той.

Относно импортираната от ГЕРБ конституционна тъжба против разпореждания от измененията в Изборния кодекс, той сподели, че " ГЕРБ за жалост работят извънредно популистки в последните дни, слушайте какво е мнението им във връзка с дотацията сега ".

 Снимка: "Булфото "

Още преди левицата да върне мандата, в утринните часове Мая Манолова от " Изправи се! Мутри вън! " разяснява, че се надява на идващите избори да има пренареждане на политически обединения, тъй че да бъде основано устойчиво държавно управление. По думите ѝ, представени от Българска национална телевизия, първите три партии не желаят да поемат отговорност.

" Очаквам държавно управление, което преди всичко да се заеме с проблемите на хората. В момента партиите в Народното събрание, с изключение на на партии на митинга и на статуквото, се разделят и на такива, което се занимават със себе се ", сподели Манолова. По думите ѝ трендовете погазвали, че новите партии имат резистентен тренд нагоре. " Аз самичък сигурна, че в идващия парламент ще постегнем болшинство, което да може да извърши нужните промени ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР