Според бившия италиански премиер Силвио Берлускони и лидер на партията

...
Според бившия италиански премиер Силвио Берлускони и лидер на партията
Коментари Харесай

Берлускони обвини Зеленски за войната: Огънят ще спре, ако Байдън преустанови военната помощ

Според някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони и водач на партията " Форца Италия ", която е част от ръководещата в Италия коалиция, украинският президент Володомир Зеленски е отговорен за войната в своята страна, написа европейската редакция на американския вестник " Политико ".

" Всичко, което (Зеленски) трябваше да направи, беше да спре да нападна двете самостоятелни републики в Донбас и това нямаше да се случи ", сподели Берлускони пред италианските медии в неделя вечерта, откакто гласоподава на районните избори в Ломбардия, които се чака да бъдат първият избирателен тест за дясната коалиция на премиера Джорджия Мелони.

" Оценявам доста, доста отрицателно държанието на този господин (Зеленски) ", добави Берлускони.

Берлускони сподели, че войната може да завърши, в случай че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън заплаши да спре изпращането на военна и финансова помощ на Украйна и изиска от Зеленски да подреди преустановяване на огъня в подмяна на " проект Маршал от шест, седем, осем, девет милиарда $ " за възобновяване на страната.

86-годишният деец в италианската политика разказа Путин като един от най-близките си другари и беше измежду дребното западни политици, които бяха поздравени от Кремъл в края на годината.

В изявление за публичната телевизия Rai предишния септември Берлускони сподели, че проектът зад офанзивата на Русия против Украйна е бил съветските войски да влязат " след седмица, с цел да сменят държавното управление на Зеленски с държавно управление от почтени хора ".

Италианското държавно управление удостовери своята " твърда и уверена " поддръжка за Украйна в изказване, оповестено единствено час след мненията на Берлускони, съгласно италианския вестник ANSA.

Външният министър Антонио Таяни - член на " Форца Италия и непосредствен съдружник на Берлускони - по-късно сподели в Twitter, че неговата партия " постоянно е подкрепяла независимостта на Украйна и е на страната на Европа, НАТО и Запада ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР