Според бившия директора на столичната Онкология д-р Валентин Ангелов вече

...
Според бившия директора на столичната Онкология д-р Валентин Ангелов вече
Коментари Харесай

Реформите в здравеопазването са кръпки на парче, смята д-р Валентин Ангелов

Според някогашния шефа на столичната Онкология доктор Валентин Ангелов към този момент 18 години се вършат промени, само че в това време се вършат единствено промени на парче, с цел да ”се скалъпят нещата ”. " Много политика се вкарва в опазването на здравето, а не би трябвало да е по този начин. Тази сфера би трябвало да е неутрална. Реформата спря до извънболничната помощ, където е доста тежко ситуацията. Прави се по този начин, че парите за опазване на здравето да се усилват, само че никой в това време не е удовлетворен от системата ", безапелационен е Ангелов в " Денят ON AIR ".
По думите му всеки ден един доктор напуща страната, а ситуацията при медицинските сестри е още по-страшно.
" Сестрите останаха забравени във времето. Има няколко неща, които би трябвало да се кажат, тъй като просто към този момент се знаят. Нашите лекари, отивайки в Европа, в никакъв случай не се връщат. Българските лекари са положителни лекари ", означи още някогашният шеф на столичната Онкология пред Bulgaria ON AIR.

Мнението на доктора е, че в България има близо 400 лечебни заведения, а са нужни най-вече 100, само че оборудвани и отговарящи на всички стандарти.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР