Според българските закони собственикът върху едно АД е този, който

...
Според българските закони собственикът върху едно АД е този, който
Коментари Харесай

Бойко Ноев обвини министър Караниколов, че руши оръжейната ни индустрия

" Според българските закони притежателят върху едно АД е този, който държи акциите и който е вписан в книгата на акционерите. По тези параметри притежателят (на " Дунарит " ) е Емилиян Гебрев. Това е! Покушението не е единствено против Гебрев, а против сина му и икономическия му шеф, което може да се смята за опит за всеобщо ликвидиране ". Това сподели през днешния ден пред БНР Бойко Ноев - някогашен министър на защитата и някогашен дипломат на България в НАТО.

" Ясно е до момента, че това не е  инцидентно. Ясно е, че и в тази ситуация при Гебрев, и в тази ситуация във Англия вземат участие едни и същи лица. Ясно е, че отровата, която е била употребена, е от  едно семейство ", добави Ноев в предаването " Неделя 150 " на стратегия " Хоризонт ".

" Моето очакване е тази или идната седмица в общественото пространство да се появят нови имена на съветски жители, които са участвали в България. Разследващите във Англия, които съществено се грижат по този въпрос, са открили, че има най-малко още едно лице, което идвало в България две седмици преди да бъде токсичен Гебрев. Това съответствува с гърмежите в заводите в Сопот. През март и април 2015 година в Сопот има два пъти мощни индустриални повреди - два гърмежа. Това съответствува с пребиването на това лице. Сопотската площадка е напълно държавна благосъстоятелност. Очевидно има доста условия и обстоятелства, които навеждат на мисълта, че представители или хора, свързани по някакъв метод с Русия, вземат участие в едни действия в България, които са ориентирани срещу българската оръжейна промишленост.

Откакто министър е Караниколов, се следи пробив в българските позиции по въпроса за лицензите (за оръжия). Има един остарял спор сред България и Русия - руснаците настояват, че военното произвеждане в България се прави по техни лицензии, което не е правилно. Всички български държавни управления до момента са отхвърляли тази теза. За първи път това държавно управление, под управлението на Министерство на стопанската система и в частност Караниколов, прави пробив в тази българска позиция, което кара сдружението, на което Академик Воденичаров е съпредседател, да написа писмо до цялото държавно управление, до всички държавни управляващи, в което споделя " с паника научаваме, че Министерство на стопанската система е поканило по своя самодейност съветската страна за преговори… ". Отправянето на покана от българска страна значи единствено едно - че България е подготвена подготвени на взаимни отстъпки ".

В плана, който съветската страна е връчила на българската се споделя, че България приключва военното си произвеждане по документите, предоставена от Русия.

" Ето това желае съветската страна от България. По този въпрос Министерство на стопанската система, под управлението Караниколов, е направило пробив. От два месеца насам, по предписание на Караниколов, държавните предприятия – ВМЗ " Сопот ", НИТИ (Научно-изследователски софтуерен институт б.р.), " Кинтекс " и " Авионамс ", са напуснали СБОИ – Сдружението на българската оръжейна промишленост, на което акад. Воденичаров е съпредседател. Държавните предприятия, под управлението на Караниколов, упрекват управлението на СБОИ, че употребява организацията за персонални цели. Затова не виждам защо ще приказват учен Воденичаров и синдикатите с Караниколов. С Каракачанов – да, защото той е принципал на бъдещите модернизационни планове, само че Караниколов е измежду хората, които заемат една позиция, която аз бих споделил, е позиция за разрушение на българската оръжейна промишленост ".

Ноев добави, че е подготвен да отиде в ДАНС дружно с Караниколов или да влезе в спор с него:

" Много неща, които господин Караниколов приказва, не са правилни и аз съм подготвен да седна дружно с него в едно студио "

Караниколов има " директно отношение " към офшорна компания и нейна " офанзива " против сдруженията " Дунарит " и ЕМКО, сподели още някогашният министър и назова това " неприемливо ".

Той изиска отговор от министъра на този въпрос, както и да разяснява следното:

" В момента се приказва, че се приготвя приватизацията или частичната приватизация на ВМЗ-Сопот, което е в забранителния лист. Подготвя се продажбата на 40% от ВМЗ-Сопот на предприемачи от Залива (Персийския залив - б.р.). По тези въпроси имам доста свидетелства от хора в държавната администрация "

В момента над " ВМЗ-Сопот " е щръкнал интернационален арбитраж във Вашингтон за вреди до 50 милиона евро за вреди, които ВМЗ-Сопот е нанесъл на частна благосъстоятелност по времето на министър Караниколов, а Министерството на стопанската система се пробва да прикрие това, сподели още Ноев.

Той разяснява и информациите за своя и на Емилиян Гебрев непосредственост до банкера Цветан Василев:

" Гебрев и Цветан Василев, аз съм очевидец, не могат да се гледат от началото на 90-те години. Те нямат никакви общи ползи. Моите връзки с Гебрев са другарски ".

В предаването " Неделя 150 " учен Стефан Воденичаров съобщи, че е обезпокоен от ставащото в " Дунарит " и неизяснената благосъстоятелност на завода.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР