Според авторитетния вестник Москва има изготвен подробен план как Молдова

...
Според авторитетния вестник Москва има изготвен подробен план как Молдова
Коментари Харесай

Дейли Телеграф“: Русия с план да поеме контрол над Молдова до 2030 г.

Според авторитетния вестник Москва има направен обстоен проект по какъв начин Молдова да бъде изведена в съветска орбита. За тази информация „ Дейли Телеграф “ цитира други европейски издания и Центъра „ Досие “, който е неправителствена организация, финансирана от някогашния най-богат човек в Русия Михаил Ходорковски, оповестява БНР.

 

Планът да се проникне надълбоко в политиката и медиите на Молдова значи, че по този метод Русия ще получи цялостен надзор над вътрешните каузи на страната, без да е нужна инвазия. Молдова не членува в НАТО, а проруските сепаратисти управляват региона на Приднестровието, напомня „ Дейли Телеграф “.

 

От изтекла преписка от Кремъл от 2021 година излиза наяве, че Москва се притеснява, че избирането на прозападен президент в лицето на Мая Санду предходната година изважда страната от обсега на Русия. Ето за какво се възнамерява усилване на шпионската активност, инфилтриране на „ сътрудници за оказване на въздействие “ и потребление на медиите за поощряване на проруските възгледи.

 

Молдовските управляващи не са коментирали публично наличието на изтеклата информация. Новият министър председател на страната обаче Дорин Речан е споделил, че това удостоверява опасенията му, че Кремъл употребява съветската държавна телевизия, която се гледа на всички места в Молдова, с цел да промива мозъците на молдовците.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР