Според Android Authority след 2027 г. в Европейския съюз ще

...
Според Android Authority след 2027 г. в Европейския съюз ще
Коментари Харесай

В Европа ще забранят продажбата на смартфони без сменяема батерия

Според Android Authority след 2027 година в Европейския съюз ще бъде невероятно да се купуват устройства без сменяема батерия. Това решение беше взето от Европейския съвет, вследствие на което производителите на смарт телефони към този момент ще са задължени да създават джаджи с опция за промяна на батерията.

Основната цел на такава възбрана е да се понижи количеството на електронните боклуци и да се увеличи успеваемостта на тяхната обработка. Европейските служители настояват, че този метод доста ще понижи негативното влияние върху околната среда и ще направи производството на смарт телефони по-екологично стабилно. В документа, оповестен на уеб страницата на Европейския съвет, се споделя, че крайната цел на закона е основаването на смарт телефони от рециклируеми материали.

Новината за възбраната на смарт телефони без сменяеми акумулатори провокира забележителен резонанс на пазара. Журналистите означават, че сходно решение ще засегне съществено най-големите производители на джаджи, в това число Samsung и Apple. Очевидно тези компании ще бъдат принудени да преразгледат дизайна на своите...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР