Според Американското разузнаване в Кремъл се оглеждат за наследник на

...
Според Американското разузнаване в Кремъл се оглеждат за наследник на
Коментари Харесай

Ген. Събев: Когато към Русия тръгнат ковчезите с мобилизираните, ще има промяна в общественото мнение

Според Американското разузнаване в Кремъл се оглеждат за правоприемник на Путин. Възможен ли е пуч?
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7615
" Това е най-лекият вид, с цел да тръгне войната към деескалация и сядане на масата на договарянията. Ще бъде доста мъчно, мощна е партията на " войната на ястребите " - Кадиров, Медведев и други, които смятат, че би трябвало войната да ескалира още повече, даже с приложение на тактическо нуклеарно оръжие ", разяснява някогашният представител на България в НАТО ген. Съби Събев в студиото на  " Денят ON AIR ".

Той акцентира, че сега има заповед от съветските сили за прекратяване на нападенията против Донецк. Заради огромните загуби бойният дух на съветските войски към този момент е доста невисок, има и дезертьори. 

 

" Путин не може да загуби в тази война, може да настъпят промени, в случай че съветската войска стартира да се срутва в Украйна, с по-големи загуби, повече територии. Когато тръгнат към Русия ковчезите с всички мобилизирани, ще има смяна в публичното мнение в Русия ", уверен е ген. Събев.

Експертът не има вяра, че Путин ще прибегне до тактическо нуклеарно оръжие, тъй като и следствията за него ще бъдат огромни. 

" Русия ще бъде изключена от Организация на обединените нации - да използваш нуклеарно оръжие против неядрена страна тотално уронва всевъзможен авторитет, който е останал на Русия. Ще има отдръпване на поддръжката, даже от Китай и Индия ", предвижда ген. Събев пред Bulgaria ON AIR. 

Също по този начин той не има вяра, че ще има огледален отговор от НАТО и Съединени американски щати. 

" Няма съображение Русия да премине към нуклеарна алтернатива, в случай че съблюдава националните си документи. Вероятността е нулева ", безапелационен е някогашният представител на България в НАТО.

Гостът изрази мнение, че Украйна се нуждае от спомагателна помощ за противовъздушна защита. А България е можела да обезпечи военна поддръжка.

" За страдание, България се нарежда в извънредно губеща и позорна позиция като страна членка на НАТО и Европейски Съюз. Можеше да се даде един дивизион самоходни артилерийски установки, 18, със съответните муниции, един дивизион от системата С-300 ", сподели ген. Събев. 

Коментира и замесването на България по тематиката за гърмежа на Кримския мост. 

" България беше забъркана, тъй като Русия ни смята за едва звено на НАТО. Важно беше една натовска страна да бъде прикрепена към терористичен акт, саботажен акт, в случай че Украйна го е взривила. България трябваше още идващия ден да извика посланика и да изиска информация за какво е забъркана, а не да заема защитна позиция ", добави ген. Събев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР