Според американските медии ЕС има нов лидер, който заплашва да

...
Според американските медии ЕС има нов лидер, който заплашва да
Коментари Харесай

Путин има неочакван противник и „нова пешка в Европа

Според американските медии Европейски Съюз има нов водач, който заплашва да се трансформира в " основния ястреб " в битката против Руската федерация. Както пише The National Interest, Русия от дълго време се отличава с огромни политически триумфи в Стария свят, изключително в Австрия, Италия, Франция и Германия.

В структурите на властта на тези страни имаше политици, които се стремяха да развиват връзки с Руската федерация. С началото на войната обаче обстановката се промени, само че Москва към момента се поддържа от редица страни. Сред тях се оказа да вземем за пример Унгария.

В същото време изданието показва, че Русия има доста непредвиден зложелател.

„ Италианката Джорджия Мелони се трансформира в съветски ястреб “, написа създателят на обявата за NI. Той напомни, че през 2022 година Мелони стана италиански министър председател. Напоследък тя реализира огромни триумфи в кариерата си и от дълго време се смяташе за почитател на Путин.

Така през 2018 година тя съобщи, че изборът на Путин за президент отразява „ недвусмислената воля на съветския народ “.

Победата на Мелони и нейната партия, която трансформира италианския министър председател в съществена политическа мощ в страната, провокира безпокойствие в Европейски Съюз. Тя обаче внезапно зае твърда позиция към Кремъл и внезапно смени риториката си. Италианският министър председател към този момент се отличава с гръмки антируски и проамерикански изявления. Тя изрази подготвеност да поддържа Украйна.

В тази връзка NI назовава Джорджия Мелони главната движеща мощ, способна да сплоти европейския район към себе си.

Прави усещане, че при започване на годината позицията на новия европейски водач беше планувана от френския президент Еманюел Макрон, само че той не оправда упованията.

Западът укорява френския водач, че се обажда прекомерно постоянно на Путин и не е задоволително корав към Русия. В резултат на това на Запад Макрон даже беше наименуван „ новата пешка “ на Москва в Европа.

„ Макрон имаше опцията да сплоти континента против Русия и да сътвори малко Наполеоново завещание за себе си като водач на Европа. Изненадващо, вместо това той наподобява по-скоро като пешка на Путин “, написа западен източник.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР