Според адвокатите Валентин Димитров и Петко Кънев от ДНК и

...
Според адвокатите Валентин Димитров и Петко Кънев от ДНК и
Коментари Харесай

Адвокатът на Дебора: Няма обрат по делото, има достатъчно доказателства за вина на Георги

Според юристите Валентин Димитров и Петко Кънев от ДНК и трасологичната експертиза демонстрират, че Георгиев не е предизвикал порезните рани на 18-годишната ученичка. По-конкретно съгласно тях няма какъвто и да било биологичен материал по облеклата, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението, а откритата на мястото на престъплението стъпка от обувка не била на Георгиев.

" Дали има или няма ДНК, дали отпечатъкът е на Георгиев, или не, са елементи, които би трябвало да бъдат обсъждани и обсъждани в общия подтекст на събраните доказателства ", разяснява пред NOVA юристът на потърпевшата Димитър Киров.

" Категорично смятам, че това, че следата е от друга обувка или пък не е открито ДНК не води до оневиняването му. Това значи просто, че в границите на 48-те часа след действието просто не е осъществено както би трябвало следствието. Тоест пропуснато е да бъдат събрани голям брой доказателства, които изрично да сочат, че той е отговорен. Тоест не са събрани в точния момент и както би трябвало, което дава опция на обвинения да прикрие следите си, а оттова и на отбраната му да се пробва въз основата на тези елементи да го оневини ", посочи Киров.

" Фактите обаче са си обстоятелства, макар пропуснатите благоприятни условия при започване на следствието. Събрани са задоволително доказателства, които сочат виновността му. Факт е и че напоследък проверяващите органи си правят работата ", сподели още юристът на Дебора Михайлова. По думите му обаче с пропуснатото първоначално " се разрушава един от главните стълбове на демокрацията, а точно правосъдната власт ".

Вчера импровизирано стана ясно, че има  от камери на АПИ, снимали автомобила, с който се допуска, че Георгиев е отишъл до дома на момичето, и информации от кафези на мобилен оператор, които са локализирали телефона му в региона.

Попитан дали тези данни плюс свидетелските показания приказват изрично за виновност на арестувания, юрист Киров изясни: " Всичко, прегледано в своята цялост, сочи, че той е причинителят - и клетките, и очевидците и прочие. Съберете обособените детайли, обособените обстоятелства, ще видите по какъв начин се оформя една цялостна картина, в която ясно се вижда кой е причинителят на действието. Това, че е имал опция да смени облекла и да унищожи просто демонстрира, че не е осъществено в точния момент всичко, което е могло да бъде осъществено по следствието. Въпреки това е свършено задоволително, а от него еднопосочно е ясно, че причинителят е той ".

Попитан дали поради публичното неодобрение се търси безусловно провинен, каквато е и тезата на отбраната на Георгиев, Димитър Киров повтори изрично: " Събраните досега доказателства еднопосочно сочат, че той е причинителят. За мен няма подозрение по въпроса ".

Той прикани публичният напън за това институциите да си правят работата не трябва да стопира, тъй като другояче бихме се трансформирали в провалена страна. И " случаи като този в село  от през вчерашния ден, когато тълпата се саморазправя, тъй като няма религия в правосъдната система, ще е единствено началото ", добави юристът на Дебора Михайлова.

От прокуратурата също бяха безапелационни, че има задоволително доказателства за предявяването на обвинявания по отношение на Георги Георгиев.

" Считаме, че сме събрали безапелационни доказателства, че обвиненото лице е направило закононарушенията, за които са му предявени три обвинявания за тежки умишлени закононарушения. Удовлетворени сме от решението на съда, с което настояването за изменение на мярката за неотклонение беше оставено без почитание. Повече информация не мислим да оповестяваме ", бе сбитият коментар на наблюдаващия прокурор по делото Десислава Калайджиева пред публицисти през вчерашния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР