Споразумението за ядрената програма на Иран, кризата в Сирия и

...
Споразумението за ядрената програма на Иран, кризата в Сирия и
Коментари Харесай

Ядрената програма на Иран, кризата в Сирия и Либия, напрежението около Северна Корея обсъждаха в ООН

Споразумението за нуклеарната стратегия на Иран, рецесията в Сирия и Либия, напрежението към Северна Корея и бъдещето на съглашението за климата от Париж, бяха измежду тематиките, обсъждани от участниците в съвещанието на Общото заседание на Организация на обединените нации.
Пред тях президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи, че с отхвърлянето на съглашението за нуклеарната стратегия на Иран ще бъде позволена груба неточност.  Той прикани за удължение периода на документа и правене на рамка за иранската ракетна стратегия за интервала след приключването на договорката през 2025 година.
 На собствен ред министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху осъди въздействието на Иран в региона на Близкия изток.
На съвещанието бе насочен и апел за бързо споразумяване на рецесията сред Катар и четири арабски страни, избухнала преди три месеца. За това се оповестиха президентът на Съединените щати Доналд Тръмп и емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани .
По тематиката Сирия - президентът на Франция изиска основаването на нова контактна група, без да посочи дали Иран ще бъде привързан към идните полемики. Министрите на външните работи на Русия и Съединените щати Сергей Лавров и Рекс Тилърсън разискаха сфери на взаимоотношение в Сирия по време на съвещанията в Организация на обединените нации, съобщи ТАСС. 
 В Организация на обединените нации френският президент се разгласи и за назначението на специфичен делегат на международната организация за отбрана на публицистите по света.
Еманюел Макрон даде да се разбере, че съглашението за климата няма да бъде предоговаряно, само че увери, че вратата постоянно ще е отворена за Съединени американски щати, в случай че те изискат да се върнат към документа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР