Споразумение за избягване на пълномащабна война в Украйна е възможно,

...
Споразумение за избягване на пълномащабна война в Украйна е възможно,
Коментари Харесай

Макрон: В Европа е необходим нов баланс

Споразумение за отбягване на пълномащабна война в Украйна е допустимо, паниките на Русия за личната ѝ сигурност са законни, съобщи френският президент Еманюел Макрон. Той е в Москва за диалози по рецесията с съветския си сътрудник Владимир Путин. Визитата е част от дипломатически совалки за отбягване на спор. Тази вечер немският канцлер Олаф Шолц има първа среща с американския президент Джо Байдън в Белия дом.

В Европа е нужен " нов баланс ", който пази европейските страни и успокоява паниките на Русия, съобщи френският водач в навечерието на диалозите си в Москва. Целта на Русия не е Украйна, а ясни правила за съжителстване с Евросъюза и НАТО, уточни Макрон. Той предизвести, че не може да се чакат едностранни жестове. Според него в този момент би трябвало да се предотврати утежняване на обстановката преди построяването на механизми и реципрочни жестове на доверие. През последните дни Еманюел Макрон организира телефонни диалози с Владимир Путин и Володимир Зеленски, както и с Джо Байдън. Русия разгласи, че е осведомена с проектите на Макрон за събаряне на напрежението към Украйна, само че означи, че през последните дни няма нищо ново по желаните гаранции за сигурността.

" Ситуацията е прекомерно комплицирана, с цел да чакаме съдбоносен пробив в границите на една среща. Утре Макрон е в Киев. Една от задачите на обиколката му е пазаруване на време и заледяване на обстановката за няколко месеца, най-малко до " супер-месеца април ", когато има избори във Франция, Унгария и Словения, отбелязва Ройтерс. Сега френският президент желае да показва европейско водачество с взор към вота, въпреки и към момента да не е оповестил кандидатурата си за нов мандат. Редица източно-европейски страни гледат с съмнение на метода му към Русия, изключително когато приказва за договаряне на " нов европейски ред по сигурността ", съобщи Дмитрий Песков - представител на Кремъл.

При предходната украинска рецесия през 2015 година тогавашният немски канцлер Меркел и президентът Оланд отидоха дружно в Кремъл, само че в този момент Макрон е без немския си сътрудник. Олаф Шолц ще посети Киев и Москва другата седмица, а довечера беседва по рецесията с американския президент Джо Байдън в Белия дом.

За диалози в Киев през днешния ден е немският външен министър Аналена Бербок. В програмата ѝ е посещаване на конфликтните региони в Източна Украйна.

Канцлерът Шолц не изключи страната му да изпрати спомагателни войски в балтийските републики. Германия управлява интервенция на НАТО в Литва, където има 500 военнослужещи. Засега Берлин отклонява настояванията да изпрати въоръжение на Украйна, позиция, която беше доказана и преди диалозите във Вашингтон.

" Моят предходник поддържаше този курс, който беше верен и остава верен. Силно съм разчувствуван от обстоятелството, че множеството германци виждат въпроса по същия метод като мен, като държавното управление, и като моя предходник на поста ", съобщи Олаф Шолц - канцлер на Германия.

След днешни диалози в централите на Евросъюза и НАТО в Брюксел, полският президент Анджей Дуда отива в Берлин, където на следващия ден вечер ще беседва с немския канцрел Олаф Шолц и френския водач Емануел Макрон по рецесията към Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР