Спонсорът на Левски Палмс бет“ коментира с отворено писмо случващото

...
Спонсорът на Левски Палмс бет“ коментира с отворено писмо случващото
Коментари Харесай

Спонсорът на Левски: Клубът ни дължи 750 000 лв.

Спонсорът на Левски „ Палмс бет “ разяснява с отворено писмо протичащото се в клуба в последните дни. Хазартната компания съобщи, че клубът ѝ дължи 750 000 лева, само че сподели, че е дала доста повече. Освен това спонсорът разгласи, че се надява треньорът Станимир Стоилов да промени решението си.. Причината – противоречие с метода, по който се ръководи Левски.

От „ Палмс бет “ дадоха детайлности и за разнообразни контракти с клуба. „ Фирма „ районен съд Консулт “ АД от групата компании на генералния спонсор има подписан Консултантски контракт с ПФК „ Левски “. Това не е контракт за ръководство и консултантската компания не се е намесвала в ръководството на клуба. Съгласно контракта за реализирани резултати за интервала на контракта, сдружението следва да получи 10% от приходите без Данък добавена стойност, като се изключват всички доходи от дарения, абонаментни карти, членски импорт и спонсорски контракти “, се споделя в известието.

„ районен съд Консулт “ е заплатила разноски за активността на ПФК Левски, сред които изплатени възнаграждения, бонуси и награди на чиновници на ПФК Левски, които са напълно отвън сумите по спонсорските контракти. Сумите за разноски, платени от консултантското сдружение, са в размер от 975 хиляди лв. и са по-високи от сумата по възнаграждението от 750 хиляди лв., за която са издадени фактури към ПФК Левски, като за всичко има документи и фактури. В услуга на клуба консултантското сдружение е платило Данък добавена стойност върху неполучените 750 хиляди, което Данък добавена стойност е приспаднато от отговорностите на клуба по Данък добавена стойност към Национална агенция за приходите. Отделно групата компании е направила заплащания отвън спонсорските контракти за още 980 хиляди лв. или общо 1 960 000 лв. отвън спонсорските контракти, по които също групата е платила Данък добавена стойност в услуга на клуба “, допълват от компанията.
Спонсорът взима и 5% от бъдещи транфери
Спонсорът „ Палмс бет “ е оказал помощ на „ Левски “ и за привличането на футболисти. От компанията споделят, че привличането на Ел Джамили е напълно с подаяние от спонсора.

„ Извършеният трансфер на Роналдо бе изработен по експлицитна молба на Станимир Стоилов и Даниел Боримиров в интервал, в който трябваше да се обезпечи срочно финансиране. То по изключение се осъществя посредством заем от консултантската компания. Това е и единственият заем към клуба от групата компании на генералния спонсор. Като официално съображение за контракта има контрактуван % от предстоящ трансфер (5%), което е естествена процедура. Нека не забравяме, че подобен трансфер може в никакъв случай да не се реализира “, се споделя още в известието.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР