Спомняте ли си миналия ноември? Едно от основните събития в

...
Спомняте ли си миналия ноември? Едно от основните събития в
Коментари Харесай

Делото Шваб!? Никога досега конференция за климата не е изглеждала толкова неуместна и нелепа, както тази година

Спомняте ли си предишния ноември? Едно от главните събития в това наивно време е срещата на върха на Организация на обединените нации за климата в град Глазгоу, известна като COP26. Срещата се приготвяше като огромно обществено събитие. Политици, звезди, бизнесмени и публични лица летяха до Глазгоу с частни самолети, рейсове с реклама на срещата пътуваха из английските градове, а акцентът на промоцията беше не някой, а компютър – с нарисуван динозавър, с говорещи гласове на звезди за това по какъв начин е време хората да спасят планетата, с цел да избегнат своето изгубване.

Тази среща на върха приключи с нищо: нито внезапните решения, които динозавърът изискваше, нито ясни насоки, нито най-малко нови общи гледни точки не бяха създадени. Срещата на върха се организира на фона на най-тежката енергийна рецесия от години и изглеждаше, че по-лошо време за екологичен догматизъм не може да се измисли.

Но на 6 ноември 2022 година се откри срещата на върха COP27. Този път конференцията на Организация на обединените нации за климата се организира в египетския Шарм ел Шейх, по отношение на която известният туристически град беше усърдно излизан и измит.

Основният претекст на откриващата конференция беше „ преходът към деяние “. Саймън Стил, изпълнителен секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменение на климата, разгласи, че в Париж (на COP21 през 2015 г.) са се споразумели за общи цели, а в Катовице (2018 г.) и Глазгоу са формирали проект за деяние. Сега е време да действаме, споделя Стил.

Алок Шарма, президент на COP26, сподели след закриването на последната конференция, че задачата на международните държавни управления е междинните температури да не се повишават повече от градус и половина над прединдустриалното равнище - точно такава цел беше сложена в Париж през 2015 година и тъкмо тя е заложена в фамозното Парижко съглашение за климата - „ не мъртва, само че доста слаба “. Както написа The Guardian, Шарм ел-Шейх ще покаже къде е отишла тази цел - в интензивно поделение или напряко на гробището.

Организацията на обединените народи, този принтер за „ Филкини грамоти “, приканва за решителни дейности всяка година, само че в никакъв случай конференция за климата не е изглеждала толкоз неуместна и нелепа, както тази година. Въпросът не е единствено в неналичието на наличен за необятната общност „ проект за деяние “ за реализиране на парижката цел, който да надвишава общите изречения и теоретични структури, върху които Организация на обединените нации не е в положение да повлияе.

Въпросът е в извънредно неподходящия подтекст към конференцията и нейните посетители. Конференциите на Организация на обединените нации за климата постоянно са били домакини на най-известните водачи от част от света, която счита за жизненоважно да продължи да брои градусите на стопляне.

В Шарм ел-Шейх дойде Макрон, който в края на октомври „ отсече “ плана за газопровод от Северна Африка до Германия – беше отсечен, несъмнено, от безкористна грижа за околната среда, а не от желанието да довърши тежко болната немска промишленост, не, не.

Макрон разгласи, че на европейците им е омръзнало да заплащат сами за всички екологични начинания, тъй че дано Съединени американски щати и Китай, изключително Китай, също да бръкнат в портфейлите си с цел да „ споделят разноските “. Китайците на своя уебсайт, представлявани от своя специфичен делегат в Организация на обединените нации за изменението на климата, Сие Джънхуа, дадоха отговор просто: „ Споделете си ги сами “.

Ухапването против Пекин се трансформира в това време в иск против Германия, чийто канцлер, дружно с ръководителите на промишлеността, отлетяха при Си Дзинпин оня ден. Германците като цяло започнаха да бъдат подложени на критика от всички и за всичко: от нищото ръководителят на еднодневната неправителствена организация Power Shift Africa излезе и стартира да упреква Европа (което явно означаваше Германия), че употребява Африка като своя лична бензиностанция.

Борис Джонсън дойде, разгласи, че духът на миналогодишната среща на върха в Глазгоу (проведена под неговото, на Борис, строго ръководство) е мъртъв и нещата към момента са там: нищо не се е трансформирало - шокиращо изказване за срещата на върха на Организация на обединените нации!

Говориха представители на огромния бизнес, които се похвалиха с възобновяване след Коронавирус. Дойдоха някои скитници от африкански климатични неправителствени организации и желаеха за себе си, клошарите, още повече пари за битка с изменението на климата в Африка.

Пристигна Риши Сунак, за който визитата на COP27 беше една от първите стъпки като министър председател – несъмнено, без да броим възбраната за рандеман на шистов нефт във Англия.

Посещението на премиера се оказа доста по-важно от казаното от него там - политическата стъпка /появата на такова събитие/ е значима освен за мераците на самия Сунак, само че и за обстоятелството, че зетят на индийския софтуерен милиардер е и назначен от новия крал, който самичък беше най-активнен пропагандатор за битката с световното стопляне.

И най-после, COP27 също не мина без динозавър - този път не нарисуван на компютър, а напълно същински. Джо Байдън, който дойде на срещата, употребява събитието на Организация на обединените нации като платформа за разпространение на личните си достижения в навечерието на междинните избори за Конгреса. И по този начин, той сподели, че признатият от Конгреса закон за понижаване на инфлацията значи огромни заплащания за зелена сила и възобновима сила. Как това ще помогне за превъзмогване на инфлацията, никой не сподели, само че детайлът на предизборната акция се оказа впечатляващ.

Срещата на върха на Организация на обединените нации стана следващият мотив за международната преса да се надпреварва в измислянето на остри тревожни формулировки в духа на „ трябваше да стартираме да действаме още през вчерашния ден “ и да въвлече „ противозаконното навлизане на Путин в Украйна “ в световната рецесия, която има доста по-дълбоки корени (по думите на The Guardian).

Но не е нужно да гледате това. След срещата на върха в Глазгоу доста наблюдаващи взеха решение, че дневният ред за климата е мъртъв, само че вижте аргументите за оптимизъм, които господин Шваб и неговият Световен стопански конгрес намират в днешната обстановка с опазването на климата.

В огромна публикация от 7 ноември се споделя, че вложенията в " зелено " единствено са нарастнали, чистите енергийни източници обезпечават нарастване на търсенето на светлина (не се загатва, че приказваме единствено за страните от Северна Европа), рецесията отваря пътя за екологичните биотехнологии за произвеждане на храни (онези същите ларви и червеи, с които глобалистите настойчиво желаят да ни хранят още от края на предишния век), само че битката с световното стопляне се оказа напълно не толкоз скъпа, колкото се очакваше - единствено до 2030 година ще бъде допустимо да се харчат по-малко от 6 трилиона $ годишно, т.е. нищожните 3% от международния Брутният вътрешен продукт. Подобни мотиви за оптимизъм демонстрират, че по време на рецесия нещата в действителност не вървят.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР