СПОМЕНИ, СПОМЕНИ! Бойко Борисов посети Пловдивска област, където негови домакини

...
СПОМЕНИ, СПОМЕНИ! Бойко Борисов посети Пловдивска област, където негови домакини
Коментари Харесай

Зико и Каназирева опънаха чадъри над Бойко

СПОМЕНИ, СПОМЕНИ!
Бойко Борисов посети Пловдивска област, където негови домакини бяха кметът на Пловдив Здравко Димитров - Зико и регионалният шеф Дани Каназирева. 
Каназирева и Зико опънаха чадъри над главата на някогашния министър-председател и изиграха обичаната му трагична режисура: Каназирева рецитираше триумфите в пътното строителство на ГЕРБ и агитираше за изборите, Борисов я прекъсваше на половин дума, с цел да се похвали и той нещо, а Зико мълчеше, кимаше в такт с триумфите и мъдростта на Лидера, и си припомняше въображаемо по какъв начин беше избавен предходната година от Бойко Борисов. 
 Може да бъде изображение с един или повече хора, изправени хора и връхни облекла
Да си спомним и ние! 
Миналата година по това време кметът на Пловдив Здравко Димитров - Зико лежеше, повален от ковид,  
Тогава ситуацията с короната отново беше трагично, коли за спешна помощ обикаляха с заболели, които никоя болница не може да одобри, имаше и пациенти на стълбите. Пак имаше трупове, единствено че тогава нямаше безпорядък, ами  " управлявахме по най-хубавия метод рецесията ", както обича да споделя Борисов. 
Миналата година, когато Борисов изкара болния кмет пред болничното заведение изнесе подобен монолог: 
" Кога те изписват? Давай напряко, изписвай да си отива у къщи. А! Не тия дни! Пускайте ги - 2-3 дни у болница, това е. Ето го, здрав като камък. Вместо да работи, вие го държите тук. Сега нали към този момент си по-здрав? Телефон имаш ли? От стаята работиш... Пускайте ги да си отидат у дома, не ги психясвайте повече! Аз си го изкарАх у нас. Пробвайте го за антитела, в случай че има, още през днешния ден, айде!... "
***
И както виждаме - през днешния ден господин Димитров - Зико е изцяло здрав, очевидно е оздравял от богатствата дума и разпореждането на Борисов предходната година. 
Каназирева пък е сладка с това, че сходно на мнозина други пържолници стартира кариерата си като гневен конкурент на Борисов, с цел да се настани на идващ стадий деликатно в политическия му скут. А през днешния ден неудържимо го целува на " още по-друго място ", както споделя Алеко Константинов (Бай Ганьо).
Много е красиво и симптоматично по какъв начин подчемберните на Борисов усвояват и сърцато разиграват любимите му постановки - да му благодарят, да рецитират бюлетин на триумфите, той да ги прекъсва разсеяно и да ги потупва чорбаджийски по кълките, булвално и преносно.
И несъмнено, доста е значимо, когато Борисов приказва, хората от свитата му да кимат в такт с мислите му и да гледат с схващане и лоялност. 
Аз по този начин и не можах да си показва по какъв начин възрастни и съществени хора се приучават на такова държание - може и да им подсказват малко придворните пиари, само че това е дребна част от приобщаването. Главната, генералната линия на това държание би трябвало да се усвои органично, би трябвало да си същински лоялен на чорбаджията и да изпълняваш ритуалите на самоунижението с готовност, безрезервно - ако искаш да работиш на такова равнище. 
Другото, което не стопира да ме удивлява толкоз години, е - за какво самият Борисов насърчава и се любува на това държание? Той от дълго време се е надскочил и е изцяло прав, когато се хвали, че няма българин, който да го стигне - за какво тогава продължава да унижава и профанизира политическия развой по подобен метод? 
В това има някакво голямо надменност и пренебрежение към човешките същества и към народа, на който той отдаде всичките си сили. И когато споделя, че си е презадоволил егото - това няма по какъв начин да е правилно. Това его има приапизъм. 

Зико е здрав като бик! Защото е лекуван от доктор Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР