Спокойствие, постоянство и усилена работа през годините! Това са компонентите,

...
Спокойствие, постоянство и усилена работа през годините! Това са компонентите,
Коментари Харесай

Мария Гроздева спечелила олимпийската квота със сериозна контузия

Спокойствие, неизменност и усилена работа през годините! Това са съставените елементи, с които Мария Гроздева завоюва квота за седми олимпийски игри. След като стана първа в дисциплината 25 метра състезателен револвер на надпреварата за Световната купа по спортна пукотевица в Пекин, тя си подсигурява присъединяване в Токио 2020.

" Единственото, което ме докара до победа, беше това, че не погледнах нито един път къде се намирам в класацията, повеждам ли, не повеждам ли. Просто внимавах и се концентрирах във всеки изстрел ", описа Гроздева към този момент на родна земя.

" Явно и адреналинът ми се беше покачил, тъй като не усетих изстрелите. Толкова бързо минаваха, че до момента в който се осъзная и финалът свърши. Имах подобен резултат на тренировки, само че беше мъчно, тъй като тук почваме късно да упражняваме малокалибреното заради студеното време. Там беше доста студено. В двата дни, в които стреляхме, беше 9-10 градуса, беше свиреп мраз. Някои от сътрудниците се разболяха ", добави още тя.
В Токио Гроздева ще се бори за свои 6-и орден от олимпийски игри. В сбирката си тя има 2 трофеи и 3 бронзови оценки.

" Смятам да се подготвим съществено. Това, което зависи от мен, да се постарая да го направя. Приемам спорта като специалност, като нещо, което към момента усещам, че мога да върша и се старая да го върша по най-хубавия метод. Няколко пъти споделих, че след тези олимпийски игри ще се откажа, тъй като в един миг би трябвало да пристигна краят. Засега съм доста щастлива и ще се приготвя както би трябвало. Лос Анджелис 2028? Колко му е! Засега обаче мислим за Токио 2020 ", усмихна се тя.

За идните Игри тя е оптимист.
 " Всичко е допустимо. Всичко зависи от положителния резултат и влизане във край. Там става една огромна въртележка. На мен на финали ми е по-спокойно, в сравнение с надпревари, тъй като там, в случай че сгреша някъде, имам късмет да поправя грешката си. На съревнование всяка неточност се регистрира ", сподели Гроздева.

При прибирането си от Пекин тя разкри, че се е добрала до квота със сериозна травма в рамото, само че за момента не обмисля интервенция, а се концентрира единствено върху положителното си показване на идните надпревари.

" Оказа се много сериозна травма в рамото. Даже ми предложиха интервенция, само че това означаваше 40 дни изобщо да не докосвам револвер. Сега няма по кое време. Имаме европейски игри, европейско състезание през септември. Може би след олимпийските игри. Състезанията се възнамеряват много по-рано. Те са със поръчки, билети, дисциплини. Във идната Купа в Мюнхен ще вземам участие сигурно. Европейските игри - с наслада, тъй като там сме се класирали. През август има една Купа в Рио де Жанейро. Там към момента се колебаем, тъй като не знам дали ще ни стигнат финансите ", сподели тя.

Неотлъчно до Мария Гроздева през всички тези години е нейният брачен партньор и треньор Валери Григоров, който я придружаваше и в Пекин.

“От всяко дърво свирка не става. Човек се ражда с гений. Въпросът е да се поддържа вярно. Защото има надарени хора, които, в случай че не работят вярно, си отпътуват. Цял живот това вършим! Постоянство, неизменност! Не може по различен метод. За ден, два, пет... не. Това е години наред работа. Да започнеш да стреляш е мъчно, тъй като би трябвало да се вършат доста сухи тренировки доста дълго време, до момента в който започнеш нещо да постигаш. Работим постоянно по един и същи метод. Това, че до момента не всеки път е ставало да влезем във край, да вземем орден или квота, не значи, че сме работили погрешно. Всичко е въпрос на късмет, на шанс, дневно. Трудно е да се планува ", разкри тайната той.
btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР