Спокойно, разбира се, че ще можете да изключите това ограничение

...
Спокойно, разбира се, че ще можете да изключите това ограничение
Коментари Харесай

TikTok ще въведе ограничение на времето, прекарано от тийнейджърите в приложението до 60 минути на ден

Спокойно, несъмнено, че ще можете да изключите това ограничаване

Емил Василев преди 8 секунди 2 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 17:33 | 01.03.2023

Toyota разглоби Tesla Model Y: „ Това е произведение на изкуството “

ТелефониДаниел Десподов - 12:47 | 27.02.2023

Официалният лист на 18-те смарт телефона на Xiaomi, които до края на март ще получат MIUI 14

IT НовиниДаниел Десподов - 11:29 | 27.02.2023

Нашите геноми са цялостни с „ отпадъчна ДНК “, която може да е доста по-важна, в сравнение с допускаме

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

TikTok разгласи серия от нови функционалности, предопределени да понижат времето, прекарано пред екрана и да подобрят благосъстоянието на по-младите консуматори на платформата.

През идващите седмици за всеки консуматор на TikTok на възраст под 18 години автоматизирано ще се ползва дневен предел на времето, което може да прекара в приложението от 60 минути. Тийнейджърите, които доближат този предел, ще бъдат помолени да вкарат код за достъп, с цел да продължат да гледат. Те могат да деактивират функционалността напълно, само че в случай че го създадат и прекарат повече от 100 минути в TikTok дневно, ще бъдат подканени да зададат нов предел.

TikTok твърди, че тези подкани са нараснали потреблението на инструментите за ръководство на времето, прекарано на екрана, с 234% през първия месец на тестване на функционалността. На младежите ще се изпраща и уведомление всяка седмица, което ще обобщава времето, прекарано в приложението, което ще разреши на по-младите консуматори да са наясно какъв брой време прекарват в него и ще изисква от тях да вземат дейни решения за контролиране на целесъобразното време което да прекарват в приложението.

Промените наподобява имат за цел да накарат потребителите да осъзнаят по-добре времето, прекарано на екрана

TikTok твърди, че се е съветвала с настоящи университетски проучвания и с специалисти, когато е решавала какъв брой дълго да бъде ограничаването на времето.

„ Въпреки че няма групово утвърдена позиция за това какъв брой време пред екрана е „ прекалено много “ или даже за въздействието на времето пред екрана в по-широк проект, ние признаваме, че младежите нормално се нуждаят от спомагателна поддръжка, когато стартират да изследват онлайн света независимо “, споделя Кормак Кинан, началник на отдел „ Доверие и сигурност “ в TikTok, в изказване.

Ограничението от 60 минути ще важи и за деца под 13-годишна възраст, които употребяват лимитираното преживяване на приложението „ TikTok for Younger Users “. В този случай родителят или настойникът ще би трябвало да зададе или да вкара действителен код за достъп, с цел да задейства 30 минути в допълнение време в акаунта, в случай че е доближат лимитът за време на екрана.

Четири нови функционалности се прибавят и към Family Pairing, персонализирания наставнически надзор на TikTok, който разрешава на родител или аставник да свърже своя профил в TikTok с профила на по-млад консуматор. Могат да се ползват персонализирани предели, които разрешават рестриктивните мерки да се поправят според от това кой ден от седмицата е (или да се разширят по време на учебни ваканции).

Новите функционалности за Family Pairing обезпечават табло за времето, прекарано в приложението за родителите и опция за изключване на звука на известията от TikTok на устройството на тяхното дете.

Family Pairing също по този начин ще дава достъп до таблото за времето на екрана на TikTok, което обобщава какъв брой време детето е прекарало в приложението, какъв брой постоянно е било отваряно и разбивка, описваща в детайли какъв брой време е прекарано денем и нощта. Нова конфигурация „ Изключване на известията “ ще разреши на родителите да зададат график за изключване на известията за приложения в сметките на децата си. Изскачащите вести към този момент се заглушават автоматизирано от 21:00 ч. за консуматори на възраст сред 13 и 15 години, а за 16-17-годишните известията се изключват от 22:00 ч.

И най-после, TikTok декларира, че създава нови средства за надзор на наличието, които ще разрешат на настойниците да филтрират видеоклипове с думи или хаштагове, които не желаят децата им да виждат. През идващите седмици компанията работи с „ наставнически, юношески и цивилен организации “, с цел да създаде тази функционалност.

Извън функционалността Family Pairing, TikTok съобщи, че някои от тези усъвършенствания ще бъдат необятно налични, позволявайки на всеки консуматор да възнамерява изключването на звука на известията и да задава персонализирани ограничавания за времето в приложението за всеки ден от седмицата. Вече е налично и увещание за сън, което разрешава на потребителите да зададат час, в който да им бъде напомнено да затворят приложението и да си легнат.

Говорителят на TikTok Махсау Кулинан осведоми The Verge, че новият предел на времето за престой на екрана по дифолт за младежи, персонализираните дневни предели на времето, функционалността за заглушаване на известията и всички усъвършенствания на Family Pairing ще бъдат въведени през идващите седмици.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР