Споделям с вас тайната за здрави домати и краставици! Аз съм

...
Споделям с вас тайната за здрави домати и краставици!
Аз съм
Коментари Харесай

За здрави домати и краставици използвайте разтвор от мая

Споделям с вас тайната за здрави домати и краставици!

Аз съм градинар с дребен опит. Преди пет години моята млада жена и аз, с парите, които ни дадоха от сватбата, не купихме килими, мебели или смарт телефони, а дребна вила с двор. И в никакъв случай не съжалихме, тъй като в този момент цялото ни свободно време прекарваме измежду природата. Тук се грижим и за нашите две дребни дъщери. Те имат надуваем басейн, дишат чист въздух без градски смог, радват се на пресни плодове и зеленчуци и прясно козе мляко, което ни продава съседката.

Аз църкам растенията с инфузия от квас, а моите домати и краставици въобще не се разболяват!

Тъй като имаме дребни деца, ние не използваме никакви химически препарати в градината, с цел да не навредим на тяхното здраве. Съветите за грижата в градината ми ги даде моя съседка, на която съм доста признателен. Например, с помощта на нейните препоръки, направих поддържане за домати и краставици от дрожди, което предотвратява появяването на съществени заболявания като фитофтора по доматите и мана по краставиците.

Аз върша самичък подхранването, както следва:

3 литра вода се нагряват до 38 градуса (не повече, в противоположен случай дрождите ще умрат), разгръщам в нея 10 супени лъжици захар и 10 грама пакетче суха квас.

Съвет: Имайте поради, че съдът, в който приготвяте сместа, би трябвало да бъде повече от 3 литра, защото маята втасва и сместа ще се усили 2-2,5 пъти.

Оставете маята за четири до 10 часа, понякога разбърквайте разтвора. Обикновено подготвям разтвора сутринта, тъй че вечерта, когато горещината изчезне, излизам да напръскам градината.

Накрая вземете една кофа, изсипе в нея 7 литра вода, прибавете 3-те литра разтвор с квас и полейте растенията. Това средство може да подхрани безусловно всички зеленчукови растения. Краставиците питая един път на всеки 10-12 дни, доматите и другите зеленчуци – един път на всеки 15 дни с литър буркан за всеки шубрак.

Преди да наторя, напръсквам добре растенията с чиста вода, защото всяко в допълнение наторяване се прави единствено след положително напояване. По отношение на листните торове, по-късно със същото средство питая и листата. Това предотвратява появяването на гъбични болести. Защо? Тъй като дрождите са гъбички, които заемат водеща позиция в растенията вместо другите патогени, разрастващи се в тях. По този метод, потребните гъбички се открият във вашите растения и убиват нездравословните.

Ако един път на всеки две седмици подхранвате вашите домати и краставици, тогава можете да бъдете спокойни – вашите растения няма да се разболеят и ще забравите какво е фитофтора. Ефектът след напръскване с разтвора от квас ще видите след два или три дни – листата на растенията ще станат блестящо зелени, ще наподобяват по-здрави, самото растение незабавно ще форсира растежа си, интензивно ще цъфти и ще даде плод.

Вижте още: Таванът ще наподобява прелестни с тези хрумвания за домашния интериор

Кога е належащо да извършите подхранването?

Пръскането на листата би трябвало наложително да се прави вечер: тъкмо преди залез слънце. Така се подсигурява, че растението има време да поеме всички потребни субстанции и че слънцето няма да изгори листата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР