СподелиВсичко, което е трябвало да бъде изплатено, ние сме го

...
СподелиВсичко, което е трябвало да бъде изплатено, ние сме го
Коментари Харесай

Кравеферми искат помощи от държавата. Земеделският министър: Всичко е изплатено

Сподели
Всичко, което е трябвало да бъде изплатено, ние сме го изплатили, каквото би трябвало, сме създали.

Така земеделският министър Кирил Вътев разяснява днешния митинг на животновъди в София, който стартира от постройката на министерството и продължи пред постройката на Министерския съвет в София.

„ Проблемът е, че петима души желаят да нарушим регламента на Европейския съюз. Ние не можем да нарушим този правилник, тъй като това води до наказания “, сподели още министър Вътев.

Той добави, че е направено всичко допустимо, само че протестиращите слагат невъзможни претенции.

Нужен е естествен разговор, само че е нужно от двете страни да има обикновено мислене. Амбициран съм да не депозирам оставка, разяснява още Кирил Вътев.

Исканията на протестиращите, които бяха оповестени и през днешния ден, са неотложно погашение на парите по „ де минимис “ и украинската помощ, връщане на старите ставки, които са понижени.

Производители разясниха, че поради „ тежката обстановка “ има огромен брой банкрутирали кравеферми. Те упорстват за изплащането на помощи поради обстановката в Украйна и спомагателни 462 млн. лева, с които да бъдат обезщетени загубите.

Като спънка в работата си те показват и инфлацията, а съгласно тях браншът се „ тласка към заличаване “.

Протестиращи обявиха, че желаят „ свободен достъп и пазар и да се спре безконтролният импорт, с цел да има реализация на българската продукция “.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР