СподелиСофийският градски съд отхвърли иск на Комисията за противодействие на

...
СподелиСофийският градски съд отхвърли иск на Комисията за противодействие на
Коментари Харесай

Съдът отхвърли иск за конфискация на имущество на Христо Бисеров за 2 млн. лева

Сподели
Софийският градски съд отхвърли иск на Комисията за противопоставяне на корупцията против Христо Бисеров и двама други за лишаване в интерес на страната на имущество на стойност общо 1 980 475,99 лв.. Молбата от комисията, въз основа на която се води въпросното произвеждане, е от края на ноември 2015 година

Комисията е наказана да заплати по сметка на съда сумата от 79 219,04 лева, представляваща държавна такса, както и адвокатските възнаграждения, които са за към 50 хиляди лв..

Решението на съда не е дефинитивно и може да бъде обжалвано пред горната инстанция. Българска телеграфна агенция напомня, че през декември 2015 година Софийският градски съд оправда по всички обвинявания някогашния заместник-председател на Народното събрание Христо Бисеров, обвиняем за неплащане на налози в изключително огромни размери, недеклариране на покупко-продажби с валутни полезности и изтъкване на подправени данни в декларация пред Сметната палата. Отхвърлен е и искът на Министерството на финансите за близо 19 хиляди лв.. Бисеров е оневинен и от идващите две правосъдни инстанции.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР