СподелиНе знам дали са давате сметка за активирането на мигранската

...
СподелиНе знам дали са давате сметка за активирането на мигранската
Коментари Харесай

Повтаря се ситуацията от 2016 г. с мигрантите, за да надуят процентите на „Възраждане“

Сподели
Не знам дали са давате сметка за активирането на мигранската тематика в изборите, с концепцията да надуят процентите на „ Възраждане “. Но най-много с цел да ударят ППДБ за демократичните им полезности.

Едно към едно обстановката от 2016 година, когато с сходни ура-национаистимески лозунги изкараха реформаторите от Народно събрание, и вкараха патриотите – с цел да му бъде умерено на Борисов, когато прокарва Турски поток през Парламента – да няма съпротива.

И това през днешния ден същото се прави със съдействието на герберския министър на вътрешните работи. Активират всевъзможни ултраси с цел да бият мигранти, в това число полиция ги бие без всякакво право и най-после ще ни показват, че България има проблем с мигрантите, ерго смут.

Нищо чудно, като провокираш принуждение против мигрантите, някъде някой от тях също да отговори и тогава кресчендото ще мине по всички медии – бият българи!!!

Този политически спектакъл не може да стане без съучастието и утвърждението на Министерство на вътрешните работи Стоянов и без глобата на Борисов и Пеевски. Иначе до момента да е хвръкнал от поста си. Те с Гешев се разправиха, та с него.

Насаждането на ксенофобия, която е хранителната среда за националисти, ни пречи обаче да решим изцяло действителни проблеми на неналичието на работната ръка. Заетостта спада и това неизбежно се отразява и върху стопанската система и Брутният вътрешен продукт.

За сезона в туризма изчерпахме опцията да имаме сезонни служащи от Молдова, Украйна и в този момент се разчита на импорт от Азия. И тази нужда се усеща и в земелието, и в услугите.

Част от тези същите, на които им заплащат с цел да предизвикат и бият мигрантите, са в групата на нежелаещи да работят. Предпочитат нещо на мрачно, и дотации от страната.

Говорих тези дни с предприемачи, напряко са в потрес, с месеци чакат от Министерство на външните работи подпомагане за визи, с цел да могат да вкарат чужденци, с цел да работят в обслужващата сфера, само че министърът е зает с политически работи.

Познавам такава жена мигрантка от Непал, работи като пчеличка, без прекъсване. Защото би трябвало да изхранва семейство там. И познайте по какъв начин реагират другите към нея – хайде, не се натягай, ела едно кафенце да изпиеш, почини малко.

Създадеш ли ненавист, най-после тя ще те настигне. Днес мразиш чужденци, на следващия ден свои, само че с различен цвят, вдругиден съседа, близки и най-после ще намразиш себе си.

Коментарът е оповестен във Facebook профила на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР