Boeing се сблъска с нови проблеми при производството на самолетите

...
Boeing се сблъска с нови проблеми при производството на самолетите
Коментари Харесай

WSJ: Санкциите срещу Русия удариха и Boeing

Boeing се сблъска с нови проблеми при производството на самолетите 787 Dreamliner - липсва една от частите поради глобите против Русия, написа Wall Street Journal.

Става въпрос за топлообменници за климатичните системи. Преди да бъдат наложени глобите, те са били създавани от взаимно дружество сред KS-Nauka JSC и американската RTX Collins Aerospace.

След началото на пълномащабната инвазия това дружество е закрито и производството е преместено в фабрики в Съединени американски щати и Англия, само че техният потенциал не е задоволителен за потребностите на Boeing.

" Когато настъпи нашествието, производството беше преместено, само че потенциалът на този снабдител не дава отговор на нашите потребности ", съобщи през април основният изпълнителен шеф на Boeing Дейв Калхун.

Ситуацията демонстрира по какъв начин относително елементарни разстройства могат да повлияят на световната верига за доставки, написа WSJ.

Неуспехът на Boeing да обезпечи производството на задоволително топлообменници - сериозна, само че относително елементарна част - значи, че компанията в този момент няма да може да създаде и достави на клиентите толкоз Dreamliners, колкото е възнамерявала.
 Boeing възобновява доставките на самолета 787 Dreamliner
Boeing възобновява доставките на самолета 787 Dreamliner

Решението е на управляващите

Миналата седмица Boeing съобщи, че в допълнение към казуса с топлообменника има усложнения с производството на пътнически седалки , което също задържа производството на фамилията 787 Dreamliners.

Доставчиците не могат да задоволят търсенето, изключително на седалки за бизнес класа, заради дефицит на материали и закъснение на узаконяването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР