СподелиНа 31 май 2008 г. един шофьор ще види най-ужасната

...
СподелиНа 31 май 2008 г. един шофьор ще види най-ужасната
Коментари Харесай

Зомби удуши и запали трупа на ученичка в Карнобат

Сподели
На 31 май 2008 година един водач ще види най-ужасната панорама в живота си. Мъжът пътува от Пловдив към Сунгурларе. Той минава Карнобат, когато край пътя вижда овъглени остатъци от човешки мъртвец в канавката.

По черните остатъци не проличава дали е мъжки или женски. Шофьорът звъни на тел. 112 и минути по-късно на мястото идват две патрулни коли. По-късно експертиза ще откри, че овъгленото тяло е на 18-годишна ученичка от Карнобат, написа „ Труд “.

На 26 май единайсетокласничката Мария Добрева се прибира късно вечерта у дома на ул. „ Елин връх “. Малко преди този момент тя се е видяла с с приятеля си Владислав Янчев с прякор Зомби. По-късно младият мъж ѝ звъни още веднъж и чува: „ Ние късаме, не ме търси “.

След диалога Мария смъква облеклата, с които е била на открито, оставя в коридора дамската си чанта и се облича с домашни облекла и чехли. Владислав обаче не може да се помири. Той се обажда още веднъж и съумява да уговори момичето да се видят и да изяснят връзките си.

Мария споделя на родителите си, че излиза на двора за малко.
Там я чака Зомби и тя се качва
в автомобила му единствено по джапанки, без връхна дреха и без мобилен телефон. Скандалът, който се развихря сред двамата, ще реши ориста ѝ. Когато Владислав чува обвиняванията ѝ, че е смотан злощастник, побеснява.

Започва да души момичето и отпуска хватката, едвам когато тялото на жертвата се отпуска. Пали автомобила и откарва натрупа на обичаната си Мария отвън Карнобат, където го изхвърля в канавката. Връща се пешком до най-близката бензиностанция и купува 2 литра гориво в бутилка от безалкохолно. Лъже, че е за другари, които са закъсали с колата.

По-късно чиновниците ще кажат, че е бил спокоен и нищо не приказва, че единствено преди минути е станал палач. След като се доставя с бензин, Зомби се връща при мъртвата Мария,
полива тялото и драсва клечката,
с цел да прикрие следите. След това потегля към дома ѝ, с цел да си обезпечи оправдание.

Прави се на сюрпризиран, че момичето го няма и даже приема поканата на родителите да вечеря с тях. След това остава да пренощува в дома на жертвата, като спи в леглото ѝ. На идващия ден околните пускат тъжба за изгубването на детето им и Мария е оповестена за търсене.

Владислав се прави на угрижен и дружно с всички взе участие в търсенето цели 4 дни. След откриването на овъгления мъртвец, Зомби е арестуван и разпитан.

В следствието се включват специалисти от Института по логика на психиката към МВР-София и от Сектор „ Престъпления против личността “. Владислав взема решение да признае всичко и споделя на криминалистите за убийството, като
персонално ги води до мястото,
където е запалил натрупа на момичето.

„ Тялото бе овъглено, в началото направихме различаване по стопилка от медальон, който жертвата е носела “, спомня си началникът на полицията в Карнобат Чолаков. Детекторът на лъжата демонстрира, че той не лъже и фактически е създател на страшното закононарушение.

Мотивът за убийството е изгарящата го засегнатост, че го напущат. Връзката на двамата траяла година и половина.

„ Той я обичаше. Винаги съм го защитавала преди като се караха и изпитвах страдание, тъй като е без татко. Не съм знаела, че в него има такава експанзия “, сподели почернената майка на момичето Дора Добрева.

Мария обаче твърдо взема решение да се разделят. Зомби не можел да одобри това и се надявал, че ще се сдобрят.

Въпреки, че в хода на досъдебното произвеждане Зомби признава какво е сторил, когато стартира същинският правосъден развой, се отхвърля от показанията си. Той твърди, че те са били
изтръгнати със мощ
от проверяващите служители на реда, които сами го били завели на мястото на изгорените остатъци.

Заявява, че са го били с бухалки, а пред арбитър удостоверил показанията си, тъй като се страхувал от криминалистите. Под давление най-много на майка си – уважавана учителка по немски език в едно от учебните заведения в града, която не може да повярва, че синът ѝ е палач,

Владислав се отхвърля от кратко правосъдно разследване, при което по това време е допустима присъда под минимума. Служебният му юрист Веселин Мендизов не съумява да го убеди и Владислав чува тежката присъда от Бургаския областен съд – пожизнен затвор при специфичен режим на изтърпяване.

Апелативните магистрати и висшите им сътрудници потвърдиха присъдата. Представителите на Темида бяха безапелационни, че убийството е осъществено по изключително нечовечен метод, а Владислав е показал даже садизъм.

Психолозите разказват Владислав като пасивно-агресивен вид, който може изненадващо за близки и познати да прояви прикриваната от всички податливост към експанзия. 22-годишният юноша бил мъчително слаб, безмълвен и спокоен.

Приятелите му на смешка почнали да го назовават Зомби и прякорът му останал. Не е имал престъпни прояви преди убийството, живеел единствено с майка си. Баща му умрял преди доста години, а сестра му била омъжена във Варна.

Убитата Мария пък била цялостен противовес на затворения си другар. 18-годишната госпожица била жизнерадостностна, постоянно усмихната и отзивчива. Искала да стане юрист. 11-класничката от природоматематическата паралелка на СОУ „ Св.Св. Кирил и Методий “ работела като сервитьорка в локално заведение, само че това не пречело на отличния ѝ триумф в учебно заведение.

Родителите ѝ работели в БДЖ. Първоначално връзката ѝ с Владислав тръгнала доста добре, само че след това двамата почнали все по-често да се карат и по този начин момичето стигнало до решението да скъсат, което се оказало съдбовно за нея.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР