СподелиИзраел изглежда няма да получи нито една точка на тазгодишния

...
СподелиИзраел изглежда няма да получи нито една точка на тазгодишния
Коментари Харесай

Израел е изправен пред най-голямата заплаха от Европа: Да бъде изхвърлен от Евровизия

Сподели
Израел наподобява няма да получи нито една точка на тазгодишния конкурс за ария „ Евровизия “, откакто музиканти и общественици всеобщо приканват телевизионните оператори да бойкотират четирикратния победител поради военната му акция в Газа, оповестява „ Политико “.

През последните две години политиката се трансформира в голяма част от опръскания с пайети попфест. Русия беше изключена от изданието през 2022 година, което короняса Украйна за победител на фона на всеобщ публичен избор. А в този момент Израел е цел на освирквания и нападки.

Организаторите на състезанието – Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) оповестиха, че израелската социална телевизия KAN дава отговор на всички правила на състезанието за тази година. Но публичните радио- и телевизионни оператори, които съставляват членовете на EBU, към този момент са под огромно напрежение.

„ Сравненията сред войни и спорове са комплицирани и сложни и, като неполитическа медийна организация, не можем да ги вършим “, декларират от EBU.

В Швеция, която ще бъде хазаин на състезанието в Малмьо през май, повече от 1000 музиканти написаха отворено писмо до уредника на събитието, Европейския съюз за радио и телевизия (EBU), призовавайки го да не демонстрира двуличие пред „ филантропичната злополука “ в Газа. Шведската телевизия SVT, която е хазаин на събитието тази година, също прикани EBU да реши кой може да взе участие.

Финландски актьори приканиха финландската социална телевизия Yle да окаже напън върху EBU и да попречи на „ страна, която прави военни закононарушения и продължава военна окупация да има достъп до обществена сцена, посредством който цели да излъска имиджа си в името на музиката “.

Ирландската RTÉ получи близо 500 имейла, призоваващи да не се излъчва събитието, в случай че Израел вземе присъединяване.

Палестински симпатизанти коленичиха полуголи в снега пред NKR на Норвегия, с цел да изискат изключване на Израел от състезанието.

Исландската RÚV съобщи, че към момента обмисля дали да се причисли към тазгодишния конкурс, откакто завърши процеса на народен асортимент, в който взе участие палестински артист.

Посланикът на Израел в Швеция Зив Нево твърди предишния месец, че „ да призовеш за протест на Израел значи да подкрепиш Хамас – и да поставиш цена на тероризма “. „ Дръжте политиката надалеч от Евровизия “, сподели той.

Европейски съюз за радио и телевизия (EBU) настояват, че се е пробват да заобикаля политиката. Има даже сложено публично предписание за състезателите да не „ политизират “ или „ инструментализират “ събитието. Исландската група Hatari даже беше санкционирана поради развяване на палестинското знаме пред камера по време на състезанието през 2019 година в Тел Авив.

Но пък по време на миналогодишната „ Евровизия “, състояща се в Ливърпул, тъй като миналогодишният победител Украйна нямаше по какъв начин да я провежда, беше обляно в сини и жълти флагове в символ на взаимност с борбата на страната против нашествието на Русия.

Всичко, което включва конкуренция сред представители на разнообразни страни, идентифицирането на цялото с частта е неизбежно, а политическите спорове намират любопитни способи да се проявят. Предстои да забележим какво ще се случи през май в Шведската столица.


За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР