СподелиХакерска групировка е успяла да се добере до документацията, свързана

...
СподелиХакерска групировка е успяла да се добере до документацията, свързана
Коментари Харесай

Хакери вадят пътната карта за „Турски поток“. Вътре са Борисов, Радев и Нинова

Сподели
Хакерска формация е съумяла да се добере до документите, обвързвана със строителството на газопровода „ Турски поток “.

Пред националното радио Петко Петков, който е един от обявилитр случая преди седмица, съобщи че документите са изпратени от неправителствената организация „ ИнформНапалм “.

Пътната карта няколко месеца беше обект на търсене от държавното управление на Кирил Петков, откакто то размени последното държавно управление на ГЕРБ. Оказа се, че в енергийното министерство подобен документ не може да бъде открит.
Кой има интерес картата да бъде изгубена
„ Със сигурност всички създатели на тези документи и хората, които са ги подписали, защото самите документи ясно разкриват съществени злоупотреби на най-високо равнище с българското и европейско законодателства “, разяснява пред БНР Петко Петков.

Според него от документите и съпътстващата ги преписка излиза наяве, че самият план е неофициално решен още в края на 2016 година септември.

„ Тогава е било ясно, че съветската страна поема напълно контрола върху плана „ Турски поток “. Този надзор е бил посредством оказване на напън върху българското държавно управление тогава и министър председателят му Бойко Борисов, както и върху Теменужка Петкова. Те са упоменати доста пъти в документите и в самата преписка, в която излиза наяве за метода, по който са се водили договарянията за градежа на „ Турски поток “ и кой да го построи. Има една компания „ Аркад “, с която официално са подписани договорите, само че от документите излиза наяве, че тази компания е била фасада и арабите са държали тясно съдействие с съветската страна досега, в който съветската страна напълно изземва плана през сложени компании и лица “, описа Петков.
Как доближават до документите
„ През една огромна интернационална организация „ ИнформНапалм “, чиято активност може да се види в общественото пространство. Те имат посланичество в България.

Те са съумели да изтеглят имейлите от пощата на Евгени Зоблин, помощник на зам.-председателя на съветската Дума Бобаков.

„ ИнформНапалм “ ни изпратиха тази част от кореспонденцията, която съдържа думата „ България “ или нещо, обвързвано с България. В множеството имейли имаше атачмънти, които бяха заключени и ние успяхме да ги „ отключим “. Намерихме документи по какъв начин са се водили договарянията и по какъв начин е течало осъществяването на самия план. Пътната карта на градежа на „ Турски поток “ я намерихме инцидентно измежду тези документи “, описа още Петков.
Достоверността на информацията
„ Чисто механически документът е тестван, достоверен е. Той е подписан на хартия и имаме цифровото копие на оригинал му. Последно е редактиран от тогавашния и настоящия шеф на „ Булгартрансгаз “ и неговата секретарка.

Контекст – построяването на „ Турски поток “, България и Европа.

„ ИнформНапалм “ не са знаели, че там ще намерим нещо такова. Те самите една огромна част са по фронтовата линия сега. Те ни дадоха тази информация с вярата, че други хора ще се поровят вътре. Никой досега на откриването на пътната карта не е целял по някакъв метод да търси какво се е случвало с тематиката „ Турски поток “. Имахме шанс, че я открихме. Разпространението на това не е координирано и не е обвързвано с никакви други събития у нас. Факт е, че от две години сме във война и тази информация е много скъпа като подтекст за протичащото се и на бойното поле и в цяла Европа “, излиза наяве още от думите на Петков.
„ Турски поток “ и връзката с нападението на Русия над Украйна
„ За войната тази информация е значима по две аргументи. Първата е в един от имейлите, които още не сме популяризирали, в него излиза наяве, че още 2016 година Русия е била сигурна, че ще прави „ Турски поток “ за да заобиколи тръбата, която минава през Украйна. Това е и повода те да са натискали нашето държавно управление супермного да се бърза. Появяват се много спънки, в това число забавянето 2019-2020. Дори от кореспонденцията излиза наяве, че даже не е за самите пари, що се касае за самия период. Очевидно е, че съветската страна доста бърза за построяването на „ Турски поток “, с цел да прескочи Украйна.

От друга страна, става въпрос за 3 милиарда, които българската страна заплати за построяването му, с които пари може би даже е финансирана част от войната в този момент. Има различен колорит, че България се е отказала от контракт за над милиард – пари, които трябваше да получим от съветска страна по остарял контракт. Разполагаме с 24 хиляди имейла, това е единствено върхът на айзберга. В тези документи има паспорти на български лица, визи, кредитни карти и информация за техни почивки в Дубай, в Маями. В един от имейлите има точка за една среща сред господин Радев и че те търсят предприемачи, доближени до президента на България.

В момента фокусът ни е да разберем по какъв начин господин Борисов е оказал напън върху Българска социалистическа партия, преди да се гласоподава в Народно събрание. От тяхната преписка излиза наяве, че българската страна е помолила за подпомагане руснаците, защото има някой на управителен пост в Българска социалистическа партия, координатор, който е бил срещу въпросната пътна карта. След няколко позвънявания Корнелия Нинова отива в Петербург и след завръщането ѝ Българска социалистическа партия единомислещо гласоподава за градежа на „ Турски поток “ с тази пътна карта. “
Газовата договорка и избирането на Румен Радев
Темата разяснява и енергийният специалист Илиян Василев. По думите му още през 2016 година тогавашният министър председател Бойко Борисов е имал среща с някогашния съветски шпионин военачалник Решеников, който постоянно беше свързван и с президента Румен Радев и Българска социалистическа партия.

По думите му на тази среща е имало спогодба ГЕРБ да не издигат мощен претендент против Румен Радев.

„ Като човек, който сигнализира преди другите за геополитическите, стопански, политически и прочие негативи на тази план, акцентирах, че още тогава – 2016 година, когато Борисов кандиса на Решетников /среща, която продължава да отхвърля, само че за която има неопровержими доказателства/ в края на февруари 2016 година за няколко неща /след това са визитите на Бабаков/, сериозно значими за реализацията на Турски поток.

Първо, да не издига сериозен претендент на ГЕРБ против Радев, с цел да бъде определен и отпред на страната да стои човек, който освен да го надзирава по държавна линия, само че и да го вкарва в кошарата, в случай че реши да кривне от посочения от Кремъл път, в това число по тематиката „ Турски поток “.

Второ, да почисти атлантическите министри от кабинета си /Даниел Митов тогава бе изгонен/ и да свика предварителни парламентарни избори, с цел да отстрани представителите на прозападните сили от Народното събрание – след тези избори нямаше нито един народен представител кадърен да се опълчи на „ Турски поток “ в Народното събрание.

Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Движение за права и свободи и Патриотите заедно гласоподаваха “, написа Василев.

Според него Турски поток през цялото време е умислен и осъществен от Кремъл, като геополитически план, за което са били осведомени и службите, и Борисов.

„ Това бе и остана план, въведения към войната против Украйна. Заедно със Северен поток цели да хване в клещи и в случай че не кандиса на изнудването да я подчини военно. Борисов персонално е бил предизвестен, само че все пак умишлено е избрал да подкрепи Путин “, изяснява Василев.

„ Следващата стъпка на Борисов е да се гордее със съучастието си в нападението на Путин на Украйна и по този начин да оправдае фактът, че всяка година по неговия план на гордостта към Сърбия и Унгария /Вучич и Орбан са ортаците на Путин/, Газпром придвижва природен газ от продажбите на който получава сред 10 и 18 милиарда $ доходи, които по-късно отиват с цел да убиват украинците “, изяснява още Василев.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР