СподелиХакери, подкрепяни от службите и правителствата на Русия, Китай и

...
СподелиХакери, подкрепяни от службите и правителствата на Русия, Китай и
Коментари Харесай

Свързани с руските и китайските служби хакери използват изкуствен интелект от Microsoft

Сподели
Хакери, подкрепяни от службите и държавните управления на Русия, Китай и Иран, са употребявали принадлежности на софтуера за изкуствен интелект на Microsoft,

OpenAI, с цел да усъвършенстват уменията си и да излъгват жертвите си, се споделя в

отчет на софтуерната компания, оповестен през днешния ден, съобщи Ройтерс.

От Microsoft пишат в отчета си, че са наблюдавали връзките на хакерските групи с съветското военно разузнаване, иранската революционна армия, както и с китайското и севернокорейскотоправителство, до момента в който са се
опитвали да усъвършенстват своите хакерските си благоприятни условия, употребявайки огромни езикови модели.
Компютърните стратегии, постоянно наричани изкуствен интелект, сканират голямо количество текст, с цел да генерират звучащи по човешки метод отговори.

Компанията разгласи за разкритията си, като наложи възбрана на подкрепяни от страни хакерски групи да употребяват продуктите ѝ за изкуствен интелект.

„ Независимо дали има някакво нарушаване на закона или на изискванията за потребление на услугата, ние просто не желаеме такива консуматори, които сме разпознали, наблюдаваме и знаем, че съставляват опасност, да имат достъп до тази технология “, сподели в изявление за Ройтерс преди публикуването на отчета вицепрезидентът на Microsoft за сигурността на клиентите Том Бърт.

Руски, ирански и севернокорейски дипломати не са коментирали към този момент обвиняванията.

Говорителят на китайското посолство в Съединени американски щати Китай Лю Пъню сподели, че е срещу „ безпочвените клюки и обвинявания против Китай “ и се разгласи за „ безвредно, надеждно и контролируемо “ внедряване на технологията „ изкуствен интелект “ за „ възстановяване на общото богатство на цялото човечество “.

Тези изказвания, че подкрепяни от страни хакери са хванати да употребяват принадлежности за изкуствен интелект, с цел да им оказват помощ да покачат опциите си за шпионаж, евентуално ще ускори опасенията от бързото разпространяване на технологията и капацитета ѝ за корист, написа Българска телеграфна агенция.

Високопоставени западни чиновници от региона на киберсигурността предизвестяват от предходната година, че измамници са злоупотребявали с такива принадлежности, макар че до момента не се знаеше доста по този въпрос.

„ Това е един от първите, в случай че не и първият случай, когато компания за изкуствен интелект излиза и разисква обществено по какъв начин консуматори, представляващи опасност за киберсигурността употребяват технологии с изкуствен интелект “, сподели Боб Ротстед, който управлява разузнаването на OpenAI за закани против киберсигурността.

Според OpenAI и Microsoft усвояването на техните принадлежности за изкуствен интелект от хакерите е към момента на „ ранен стадий и става последователно “.

Бърт сподели, че до момента не са регистрирани пробиви от кибершпиони.

„ Наистина ги наблюдавахме да употребяват тази технология като всеки различен консуматор “, сподели той.

Според отчета, хакерските групи употребяват огромните езикови модели по друг метод.

Хакери, за които се твърди, че работят от името на съветската военна шпионска организация, известна като ГРУ, употребява софтуера за изследване на „ разнообразни сателитни и радарни технологии, които могат да се отнасят до стандартните военни интервенции в Украйна “, сподели „ Майкрософт “.

Според компанията севернокорейските хакери са употребявали инструментите за изкуствен интелект, с цел да генерират наличие, което евентуално ще бъде за употребявано при фишинг офанзиви против районни специалисти. Иранските хакери пък са употребявали езиковите масиви за писане на по-убедителни имейли, които в даден миг употребявали, с цел да напишат известие, пробвайки се да примамят „ видни феминистки “ към излъган уебсайт.

Софтуерният колос сподели, че хакерите, подкрепяни от китайската страна, също са опитали с огромните езикови модели, да вземем за пример с цел да задават въпроси за конкурентни разследващи организации, за киберсигурността и за „ значими персони “.

Нито Бърт, нито Ротстед дадоха информация за размера на хакерска интензивност, нито за това какъв брой профила са били спрени.

Бърт отбрани политиката на нулева приемливост към хакерските групи, която не се свежда единствено до артикули на „ Майкрософт “, като да вземем за пример неговата търсачка „ Бинг “, и уточни, че изкуственият разсъдък е нова технология, чието развиване буди безпокойствие.

„ Тази технология е по едно и също време нова и необикновено мощна “, сподели той.
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР