СподелиЕвродепутати от групата на либералите в Европарламента, сред които и

...
СподелиЕвродепутати от групата на либералите в Европарламента, сред които и
Коментари Харесай

Евродепутати протестираха във Виена срещу ветото за членство на България и Румъния в Шенген

Сподели
Евродепутати от групата на либералите в Европарламента, измежду които и българският евродепутат Илхан Кючюк демонстрираха във Виена в поддръжка на участието на България и Румъния в Шенген. Освен Кючюк, уредници на митинга пред Министерството на вътрешните работи на Австрия бяха румънският евродепутат Влад Ботош и Хелмут Брандщетер, член на австрийския парламент от австрийската демократична партия NEOS.

„ Отговаряме на критериите от 2011 година и за нас участието в Шенген е безалтернативно. За нас е ясно, че ветото което държавно управление на Австрия наложи, служи за вътрешнополитически цели, търсейки основаването на „ чувство “ за сигурност на гърба на България и Румъния. Днешната проява цели да насочи вниманието на австрийското общество върху това. Шенген е държавна цел и всеки, който има трибуната да приказва, би трябвало да го направи “, съобщи Кючюк.

По думите му е извънредно значимо България и Румъния да приказват дружно обществено по тематиката, с ясни и съответни послания. Според евродепутата е нужен обществен напън, с който да се изясни на австрийското държавно управление, че външната граница на Европейски Съюз ще бъде охранявана по-добре и австрийските жители ще се усещат по-сигурни, в случай че България е част от Шенген.

Утре Илхан Кючюк ще бъде в Нидерландия, където му предстоят диалози с представители на двете водещи партии в страната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР