СподелиДепутатът Делян Пеевски и кандидат да оглави ДПС, след като

...
СподелиДепутатът Делян Пеевски и кандидат да оглави ДПС, след като
Коментари Харесай

Войната, която Пеевски поведе срещу Радев: Депутатът с нови искания до ДАНС и прокуратурата

Сподели
Депутатът Делян Пеевски и претендент да оглави Движение за права и свободи, откакто почетният водач на придвижването Ахмед Доган го дефинира като „ феномен “, поведе война, към този момент – на думи, с президента Румен Радев.

Санкционираният по световния закон „ Магнитски “ стартира седмицата с въпроси, които насочва към основния прокурор, основния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефовете на ДАНС и Комисията за противопоставяне на корупцията.

Той пита за какво не се подхваща нищо или не се оповестяват данни за инспекции и каузи по случаи с висока социална сензитивност, свързани с президентската администрация.

Според Пеевски в обществото не би трябвало да остават подозрения за институционален чадър или прикриване на нарушавания, свързани със корист с власт или корупционни практики, защото само по този метод страната ще потвърди своята евроатлантическа ценностна принадлежност и правила.

През миналата седмица той дефинира в президентството като „ тъмна институция, цялостна с доста кеш “.

„ Всичко би трябвало да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши “, съобщи Делян Пеевски.

Миналата седмица той прикани президентът да подаде оставка и да оглави партия и да не отклонява тематиката с избора на новите конституционни съдии, които съгласно депутата от Движение за права и свободи са „ почтени претенденти “.

„ Радев просто си анонсира сега проектчето „ Трети март “ и по тази причина се пробва да влезе във война с евроатлантическото болшинство, този проруски президент “, сподели Пеевски пред публицисти.

Пеевски разяснява, че президентът се опасява да излезе като водач на партия по тази причина още веднъж щял да постави някое „ бау бау “ начело, както го бил правил и до момента.

Миналата седмица той напомни за „ каузи на трупчета “, визирайки следствието, което стартира Иван Гешев, до момента в който още оглавяваше прокуратурата.

Тогава от държавното обвиняване невиждано разпространиха записи от СРС, на които се чува гласът на Румен Радев.

„ Хубаво е да поровите, какво се случи със записания диалог, където той спасяваше дамата на сърцето си, има ли край това дело, или няма? Къде е прикрито? От Гешев?! От настоящия основен прокурор?! Или от някой различен?! Това са въпроси, на които президентът Радев би трябвало да отговори “, споделя Пеевски.

Председатлеят ПГ на Движение за права и свободи пита къде са потънали „ Пътят за Копринката “, Сотир Ушев, кой е касиерът и показва вяра, откакто бъде изработен новият Закон за правосъдната власт, въпросите да бъдат заложени от прокуратурата.

„ Президентът би трябвало да спре да тъне в комфорт, би трябвало да излезе и да отговори. За мен прожекторът би трябвало да свети към Президентството – една тъмна институция цялостна с доста кеш “, съобщи още ръководителят ПГ на Движение за права и свободи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР