СподелиЧешката полиция съобщи днес за убити и ранени хора при

...
СподелиЧешката полиция съобщи днес за убити и ранени хора при
Коментари Харесай

Стрелба в центъра на Прага! Има ранени и убити

Сподели
Чешката полиция заяви през днешния ден за убити и ранени хора при пукотевица в учебно заведение в центъра на столицата Прага, без да посочи какъв брой са жертвите, съобщи „ Ройтерс “.

„ На базата на предварителна информация можем да потвърдим, че на мястото има убити и ранени хора “, написа в обявата в обществената платформа „ Екс “.

Според Би Би Си стрелбата е станала наоколо до Карловия университет, регион, посещаван от голям брой туристи.

От вуза написаха в имейл до личния състав да „ остане на място “ и да заключи вратите след известието за пукотевица в една от постройките му в Прага, оповестява „ Ройтерс “.

„ Стойте на място, не ходете на никое място, в случай че сте в офисите, заключете ги и поставете мебели пред вратата, изключете светлините “, се споделя в имейл до чиновниците във Философския факултет на Карловия университет, забелязан от „ Ройтерс “.

Веселин Вачков от „ Людове вести “ заяви за БНР, че на място се виждат голям брой ранени и се допуска, че има и убити хора. Според журналиста в постройката на Философския факултет е влезнал мъж с към момента неустановена идентичност, с дългоцевно оръжие. Не е ясно какви са аргументите.

Вачков сподели още, че съгласно известие на полицията нападателят е бил обезвреден.

Полицията заяви, че въоръжен мъж е умъртвил няколко души в постройка на университет в центъра на Прага, преди да бъде „ отстранен “.

„ В момента постройката се изтегля и на място има няколко починали и десетки ранени “, се споделя в известието.

Чешките медии оповестиха, че стрелбата е станала във Факултета по изкуствата на Карловия университет, чиито преподаватели и студенти са били инструктирани да се заключат, защото има полицейска акция.

Частната „ Нова телевизия “ пък заяви за гърмеж и въоръжен мъж на покрива на постройка в историческия център на Прага. Министърът на вътрешните работи Вит Ракушан сподели пред публичната чешка телевизия, че „ не е доказан различен въоръжен човек “ и прикани хората да следват инструкциите на полицията.

Полицията затвори региона и помоли живеещите наоколо да останат у дома.

По последни непотвърдени данни убити са четирима души.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР