СподелиБританската агенция за морска търговия (UKMTO) и британската компания за

...
СподелиБританската агенция за морска търговия (UKMTO) и британската компания за
Коментари Харесай

Хусите извършиха ново нападение над кораб в Червено море

Сподели
Британската организация за морска търговия (UKMTO) и английската компания за морска сигурност „ Амбри “ (Ambrey) са получили във вторник информация за произшествия в Червено море наоколо до Йемен, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки организация Ройтерс.

Британската организация за морска търговия е получила известие за случай на към 50 морски благи (93 км) западно от град Ходейда в Йемен. Властите изследват случая.

„ Амбри “ е получила известия за подозрителна интензивност от два търговски кораба югозападно от град Мока в Йемен, въпреки че не се оповестява за нанесени вреди. Танкер е забелязал сигнални ракети или следи от ракети, а транспортен съд за насипни товари е засякъл три дребни плавателни съда на към една миля от кърмата си. Корабът за насипни товари е съобщил, че е видял две ракети, изстреляни от посоката на лодките, и един безпилотен летателен уред, летящ над кораба. „ Амбри “ прави оценка на това известие настрана от сигнала, получен по същото време по отношение на кораба западно от Ходейда.

В последно време йеменските бунтовници хуси подхващат чести набези над търговски кораби в Червено море, за които сметнат, че са свързани по някакъв метод с Израел, в символ на взаимност с бойците от радикалното палестинско придвижване „ Хамас “ в спора им с еврейската страна в линията Газа.

Хусите оповестиха, че няма да прекратят офанзивите, до момента в който Израел не спре огъня в Газа, като в това време заплашиха, че ще атакуват и американски бойни кораби, в случай че самите те бъдат обстрелвани. По самодейност на американския министър на защитата Лойд Остин бе основана коалиция под наименованието Операция „ Пазител на благоденствието “ за защита на търговски кораби в този район.

Военен източник от Йемен заяви за телевизия Ал Джазира във вторник, че групата на хусите „ Ансарула “ е атакувала транспортен съд в Червено море, оповестява още Ройтерс.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР