СподелиЩе се направи анализ на възможностите за изграждането на южния

...
СподелиЩе се направи анализ на възможностите за изграждането на южния
Коментари Харесай

Ще има „Родопска магистрала“, по нея стигаме до Гърция

Сподели
„ Ще се направи разбор на опциите за построяването на южния скоростен път от Благоевград през Доспат – Смолян – Мадан – Кърджали – Хасково, който е залегнал в стратегическите цели на България преди години, само че действително по плана не е работено “, заяви в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

„ Родопската автомагистрала “ влезе в дневния ред на държавното управление през есента на 2015 година. Тогава предвижданото пътно строителство се обрисуваше като мярка по проект „ Спираме 10 000 бъдещи гурбетчии от областите Смолян и Кърджали “, прецизира 24rodopi.com.

Но години по-рано – през май 2006 година тогавашният зам.-министър на благоустройство, починалият към този момент кърджалиец Димчо Михалевски разгласи, че България и Гърция работят по плана за така наречен „ Родопска автомагистрала “. Той добави, че финансирането на обекта ще е по оперативната стратегия „ Регионално развиване “.

 автомагистрала

„ Пътят ще пресича Гоце Делчев, Доспат, Борино, Девин, Смолян, Ардино, Кърджали, Крумовград, Ивайловград и ще приключи в гръцкото населено място Кипринос.

55 000 000 евро ще отнеме обновяването на мрежата. Така Родопите ще се свържат с „ Виа Игнатия “, заключи тогава Михалевски.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР