СподелиПълни сме догоре, не можем повече“ – така казват на

...
СподелиПълни сме догоре, не можем повече“ – така казват на
Коментари Харесай

Германия за бежанците: Пълни сме догоре, не можем повече

Сподели
„ Пълни сме догоре, не можем повече “ – по този начин споделят на толкоз доста места в Германия, показва на съвещание на локалните управляващи в Бад Кройцнах регионалната съветничка от ХДС Бетина Дикес. Според нея това важи и за настроенията по улиците. „ Не става дума за ксенофобия, а за боязън, че няма да успеем да се оправим “, прецизира тя.

„ Не разполагаме с задоволително жилища. Нямаме късмет да изпълним интеграцията, тъй като липсват хора, които да допринесат за това – и тъй като мигрантите живеят в общежития. Не можем да предложим никакви вероятности на хората, които са тук. На този декор твърдо приканвам да се подхващат промени “, споделя Дикес, която в последно време се е трансформирала в представител на регионалните съветници в Германия. „ Да не приказваме, че с общежитията ние сътворяваме един тип бежански острови посред нашето общество “, показва още Дикес.
Германия желае да понижи имиграцията
Правителството към този момент одобри цялостен пакет ограничения, предопределен да ограничи миграцията и да понижи нейната прелест – в това число понижаване на помощите за претендентите за леговище и стягане на граничния надзор. Освен това мигрантите към този момент по-трудно ще могат да взимат и фамилиите си в Германия.

Предвижда се също посредством специфични съглашения повече хора да бъдат екстрадирани от Германия. Канцлерът Шолц към този момент разгласи, че тези, които нямат правото да останат в Германия, ще бъдат всеобщо екстрадирани.

От началото на войната на Русия против Украйна на Михаел Цифка от управата на Бад Кройцнах непрекъснато му се постанова да търси благоприятни условия за настаняване на бежанците, които идват в региона. „ Не съм вълшебник – няма от кое място да намеря жилища. Много жители ми споделят – ще дам жилище чартърен, само че единствено в случай че в него се настанят украинци. Освен това готовността за вдишване на доброволни задължения доста е спаднала. Затова на общинско равнище към този момент от дълго време не приказваме за интеграция, а единствено за настаняване. “

Ян Камерер от помощната организация „ Arbeiter-Samariter-Bund “ счита на собствен ред, че обстановката не е чак толкоз трагична. Неговата организация поставя грижи за мигранти, настанени в остаряло учебно заведение в региона на Бад Кройцнах – 55 бежанци най-вече от Сирия, Афганистан и Турция. „ През 2015 година имахме доста повече работа по отношение на настаняването на мигрантите – тогава натовареността беше доста по-голяма. А що се отнася до водения през днешния ден спор, той просто е токсичен. “

Камерер споделя, че преди осем години, по време на първата огромна бежанска вълна, всичко е било много безредно и редица действия е трябвало да се правят по неотложност – да вземем за пример да се купуват възглавници или да се натовари цялостен рейс с питейна вода. Днес общежитието в региона има контракт с доктор, с компания, която доставя храната, както и със обществен възпитател, който се грижи за бежанците и им оказва помощ да учат немски. Освен това в общежитието идват представители на Агенцията по труда, които свързват хората с локалните компании, с цел да могат да стартират там образование или работа.
Проучване: 40 % от общините изнемогват
Проучване, извършено от университета в Хилдесхайм, сподели неотдавна, че 40 % от общините към този момент изнемогват поради компликациите, свързани с приема и настаняването на бежанци. 60 % правят оценка обстановката като предизвикателство, с което към момента могат да се оправят.

Ян Камерер счита, че сегашният спор се води в неверната посока. „ Повечето хора тук имат законен статут, от което следва, че би трябвало да се концентрираме върху това да ги интегрираме посредством работа, вместо да водим безкрайни диспути по какъв начин да ги екстрадираме. “

Материалът на Оливер Пипер е оповестен в Дойче Веле. Заглавието е на ДЕБАТИ. БГ.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР