Списъкът със страни в Африка, засегнати от коронавируса, продължава да

...
Списъкът със страни в Африка, засегнати от коронавируса, продължава да
Коментари Харесай

Коронавирусът се разпространи в още страни от Африка

Списъкът със страни в Африка, наранени от ковид, продължава да се уголемява. За първи случаи оповестиха Намибия, Руанда и Есватини, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция.

В Есватини, някогашната Свазиленд, здравният министър съобщи, че инфектираният е 33-годишен, който наскоро се е завърнал от делово пътешестване до Съединени американски щати.

В Намибия здравният министър разгласи на конференция, че испанска двойка е дала позитивни проби.

В Руанда първият случай е индийски жител от Мумбай, сподели здравният министър Даниел Нгамидже.

Актуална информация по отношение на пътувания до Либия и Тунис

В Африка към днешна дата има доказани случаи на ковид минимум в 21 страни.

Експерти предизвестяват, че в доста от африканските страни системите на опазване на здравето са слаби, което значи, че здравните заведения може елементарно да бъдат претрупани при нарастване на инфекциите.

Според Икономическата комисия за Африка (ИКА) при рецесия стопанските системи на редица страни на континента може да бъдат наранени тежко.

"Африка може да загуби половината си БВП, защото растежът може да спадне от 3,2 на към 2 % заради редица аргументи, в това число поради нарушаванията в световните вериги на доставките ", сподели икономистът Вера Сонгве на среща на ИКА в Етиопия.

По думите на Сонгве свързаността със засегнатите стопански системи в Евросъюза, Китай и Съединени американски щати в този момент провокира отрицателни резултати.

Египет затваря от на следващия ден учебните заведения и университетите в страната за две седмици, с цел да предотврати разпространяването на ковид, заяви президентството, представено от Ройтерс.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси прикани с фонда, в който има 100 милиарда египетски лири (6,38 милиарда щатски долара), да бъде финансиран държавният огромен проект за справяне с заболяването, се добавя в официалното съобщение на президентството.

Страната е записала до момента 93 случая на инфектирани с новия ковид, от които два с съдбовен излаз

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР