Списъкът на професиите, за които има недостиг на работна ръка,

...
Списъкът на професиите, за които има недостиг на работна ръка,
Коментари Харесай

Спешно се търсят специалисти в тези 3 сфери!

Списъкът на специалностите, за които има дефицит на работна ръка, е допълнен с три нови единични групи специалности. Това сподели общественият министър Бисер Петков след съвещанието на НСТС, предаде БГНЕС
„ На база на разискване в Национален съвет за трудова миграция и подвижност и предложение на работодателските организации, са въведени три нови единични групи специалности, които ще се употребяват от така наречен „ бърза писта “, т.е., при тях работодателите няма да са задължени да организират по този начин наречения „ пазарен тест “. Тоест, наличието им в листата значи приет дефицит на съответните фрагменти в тази специалност “, изясни Петков.

Списъкът се актуализира годишно от обществения министър до 31 януари. Сред специалностите става дума и за инженер-химици.

На съвещанието на НСТС беше разискван планът на ЗИД на Закона за трудовата миграция и трудовата подвижност. Той беше подсилен от всички присъстващи представители на организациите, като се изключи КТ „ Подкрепа “, сподели вицепремиерът Валери Симеонов.

Социалният министър Бисер Петков изясни, че със законопроекта се вършат промени и допълнения по отношение на транспонирането на евродиректива по отношение на изискванията за престояване на избрани категории жители на трети страни за научни проучвания, следване, стажове и т.н.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР