Списъкът на официално записаните неприятели на Русия ще се попълни,

...
Списъкът на официално записаните неприятели на Русия ще се попълни,
Коментари Харесай

Балтика без ядрени оръжия ще остане в миналото, ако Швеция и Финландия се присъединят към НАТО

Списъкът на публично записаните неприятели на Русия ще се попълни, в случай че Швеция и Финландия станат членове на НАТО, съобщи заместник-председателят на съветския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

„ Швеция и Финландия разискват опцията да се причислят към НАТО с огромна съвестност “, написа той в своя канал в Телеграм.

 „ Самият алианс е подготвен да ги одобри във допустимо най-кратък период и с минимална администрация. Своето „ Добре пристигнали! ” представителите на Северна Европа ш Съединени американски щати излъчват безусловно от всички вестници. Просто почукайте страхливо и ще ви пуснем незабавно “, разяснява Медведев.

„ Какво значи това? Това значи, че Русия ще се снабди с повече публично регистрирани съперници “, сподели още той.

Според Медведев е ясно по какъв начин би трябвало да реагира Москва на сходни известия: „ без страсти и невъзмутимо “.

„ Колко са страните в НАТО – 30 или 32, като цяло не е значимо за нас. Две повече или по-малко - при тяхната значителност и население няма огромна разлика ”, разяснява още той.

Медведев е на мнение, че няма смисъл да се разяснява дали, в случай че не е била интервенцията в Украйна, въобще би зародил въпросът за влизането на тези страни в НАТО, а обстановката би била доста по-проста за Русия.

„ Това не е по този начин. Първо, опити да бъдат привлечени в алианса имаше и по-рано. Второ, главното е, че нямаме териториални разногласия с тези страни, както с Украйна. И по тази причина цената за такова участие за нас е друга “, посочи той.

Медведев акцентира, че публичното мнение в Швеция и Финландия по въпроса за участието в НАТО е разграничено, макар „ оптималните старания на домораслите пропагандатори ”.

„ Никой от здравомислещите хора не желае да се усилват цените и налозите, да се ускорява напрежението по границите, „ Искандери “, хиперзвук и кораби с нуклеарни оръжия безусловно на една ръка разстояние от личния им дом. Да се надяваме, че разсъдъкът на нашите северни съседи въпреки всичко ще победи. А в случай че не, тогава, както се споделя, „ той самичък пристигна “, заключи заместник-ръководителят на съветския съвет за сигурност.

Балтийско море без нуклеарни оръжия

Балтийско море без нуклеарни оръжия ще остане в предишното, в случай че Швеция и Финландия се причислят към НАТО, съобщи Медведев. Светът ще стане „ по-безопасен “ напълно скоро, още това лято, сподели той и добави, че „ в случай че Швеция и Финландия се причислят към НАТО, дължината на сухопътните граници на алианса с Русия ще се усили повече от два пъти “.

„ Естествено, тези граници ще би трябвало да бъдат укрепени. ”

Медведев посочи, че в частност ще би трябвало доста да се укрепи групировката на сухопътните и противовъздушните сили и да се разположат обилни военноморски сили във Финския залив.

„ В подобен случай не можем да приказваме за какъвто и да е неядрен статут на Балтийско море - салдото би трябвало да бъде възобновен. “

„ Досега Русия не е предприемала такива ограничения и не има намерение да ги подхваща. Ако бъдем принудени да го създадем, обърнете внимание, не ние го предложихме, както споделяше героят от един прочут остарял филм “, предизвести заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

В началото на седмицата стана ясно, че Швеция и Финландия желаят да се причислят към Алианса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР