Спират строителството на обекта в кв. 104-Б в район „Овча

...
Спират строителството на обекта в кв. 104-Б в район „Овча
Коментари Харесай

Фандъкова сезира СГП за аварията в „Овча купел“

Спират строителството на обекта в кв. 104-Б в регион „ Овча купел “, където рано тази заран пропадна неукрепен строителен ров.

Това оповестиха от пресцентъра на Столична община.

Заповедта за прекъсването се издава от ДНСК поради позволеното значително отклоняване от утвърдените строителни бумаги от компанията „ С. А. Г. Груп “ ЕООД. На място са извикани проектанта по част „ Конструктивна “ и надзорната компания на обекта, на които е разпоредено да се показват техническо решение за подсилване и засипване на пропадналия ров.

Главният проектант на Столична община арх. Здравко Здравков е сезирал за случая Камарата на строителите в България. Столична община и Камара на строителите ще предизвикват законодателни промени с ограничения за санкциониране на строителни компании, които позволяват нарушение на ограниченията за сигурност в строителството. Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова сезира Софийска градска прокуратура за строителната повреда, позволена от компанията „ С. А. Г. Груп “ ЕООД.

По-рано тази седмица Направление „ Архитектура и градоустройство “ на Столична община започва процедурата по разработване на задание за повсеместен обстоен организационен проект на ж.к. „ Овча купел-1 “.

С проекта ще се обособят урегулирани поземлени парцели за съществуващите жилищни блокове, нужните терени за местни градини, ще се усъвършенства мрежата от улични паркинги, като се проектират и велоалеи. Процедурата по разработване на Подробен устройствен план на ж.к. „ Овча купел-1 “ е по самодейност на кмета на регион „ Овча купел “ госпожа Христина Семерджиева и на база към този момент влязлата в действие кадастрална карта за региона, както и засиления капиталов интерес подбуден от строителството на третия лъч на метрото.

Изработеният план на задание за Подробен устройствен план ще се показа на жителите на региона за публично разискване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР