Спират ремонти по пътищата заради гастарбайтерите Тунелите на Витиня и

...
Спират ремонти по пътищата заради гастарбайтерите Тунелите на Витиня и
Коментари Харесай

Спират ремонти по пътищата заради гастарбайтерите

Спират поправки по пътищата поради гастарбайтерите Тунелите на „ Витиня ” и „ Ечемишка ” ще останат отчасти затворени и в летните месеци, заяви районният министър Николай Нанков. Ремонтите по автомагистрала „ Тракия ” ще бъдат прекратени през лятото, само че не и тези по „ Хемус ”, защото част от тях са неотложни. Общо към 500 километра второкласни и третокласни пътища ще се ремонтират и през летните месеци, само че по думите на Нанков трафикът в този интервал по тях не е толкоз висок. През уикендите и празничните дни още веднъж ще бъде лимитирано и придвижването на тежкотоварни камиони.

 
 Ремонт Автомагистрала Тракия БГНЕС

Министър Нанков: " Започваме от автомагистралите, където ще има ремонтни действия: автомагистрала " Хемус " в сектора от София до Ябланица, ще стартира от 34-ти км, тунелната тръба на Витиня, минава през 36-и км, това е мостовото оборудване на Коренишки дол, ще минем и през тунелната тръба на Ечемишка. Те ще бъдат затворени цяло лято по една тръба, ще има краткотрайна организация на придвижването, защото в тях наложително би трябвало да се извършат незабавни аварийно-ремонтни действия ".
 
" По автомагистрала " Хемус " в сектора сред Шумен и Варна също ще текат ремонтни действия още пет дни. Тях ги стартирахме преди 20 дни. След пет дни завършваме 12-киломтровия сектор, тъй че от автомагистралите по републиканската пътна мрежа остават тези сектори ", уточни Николай Нанков.

 
От тази седмица се чака и повишение доста на трафика с към 30% във връзка със започването на напредване на гастербайтерите от Западна Европа към Република Турция. Затова преустановихме всички ремонтни действия по автомагистрала " Тракия ", уточни министърът.  -->
 
Общо към 500 км. второкласни и третокласни пътища ще бъдат ремонтирани и през идващите месеци, само че те не са толкоз натоварени и през тях интензивността на придвижването през летните месеци особено не е толкоз висок, сподели още районният министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР