Нашият ангажимент, който сме заявявали, е до края на нашия

...
Нашият ангажимент, който сме заявявали, е до края на нашия
Коментари Харесай

Кметът на София обеща поне един работещ лифт на Витоша до 4 г.

„ Нашият ангажимент, който сме заявявали, е до края на нашия мандат да има най-малко един работещ въжен превоз. Надяваме се да има много по-всеобхватно решение, а освен един, с цел да може планината да бъде налична “.

Това разгласи на брифинг кметът на София Васил Терзиев във връзка със прекъсването на последния въжен превоз в планината до София – Симеоновския въжен превоз.

По думите на кмета няма по какъв начин да има упования за шест месеца да се реши проблем, завещан от остарялото ръководство на Столичната община и датиращ от 2007 година

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)

Преди Терзиев брифинг по тематиката дадоха и общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Те упрекнаха Терзиев и краткотрайния ръководител на Столичния общински съвет (СОС) Цветомир Петров в безучастие.

Той е издигнат през 1983 година

Според тях няма учредения за прекъсване работата на Симеоновския въжен превоз и даже има нарушаване на контракта, който е подписан с приватизатора.

Заложеният период в контракта е 25 години, което значи, че общината има право да реализира своя надзор до 2032 година, настояват от ГЕРБ-СДС. 

В кабинковите лифтове към този момент могат да се качват и колела

От обединението упорстват Столичната община да изиска наказателна клауза в размер на 8,3 млн. лева и също по този начин да скапе приватизационния контракт. Това би означавало общината да си върне контрола върху лифтове и оборудванията.

bTV потърси позицията на притежателя на Симеоновския въжен превоз „ Витоша ски “, само че към този момент коментар от тях няма.

По тематиката работиха Антония Яворова и Ванина Недкова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР