Чист късмет било, че Сашко от Перник е намерен за

...
Чист късмет било, че Сашко от Перник е намерен за
Коментари Харесай

„Дадох му ябълка и вода“: Дейвид Бегов разказва как е спасил Сашко от Перник

Чист шанс било, че Сашко от Перник е открит за по-малко от час в региона на Лозенския манастир. Това описа за bTV мъжът, който съумя да го открие и върне при татко му Александър Цветанов.

Служител на столичното общинско дружество „ Гори и земи “ го е видял и е подал сигнала на 112

Припомняме, че сигнал на телефон 112 подава бащата на момчето. За минути на мястото се събират екипи на Столична община, на жандармерията и на полицията. Всички потеглят да го търсят.  

Минути след изгубването на момчето Дейвид Бегов научава за стартиралата акция по неговото търсене . В този миг той е на разходка със фамилията си в региона.

 Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)  Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит 2 мин. Повторно загубен: Сашко е свалил часовника, посредством който е можел да бъде открит  Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ) 1 мин. Тир отряза две дървета, счупи дирек и се удари в къща (СНИМКИ)  Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия 3 мин. Без телефон в ресторанта: Получаваш бутилка вино като премия  „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го? 4 мин. „ GLAS с Тина Ивайлова “: Къде е Иван? Виждали ли сте го?  Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото? 4 мин. Румъния и еврозоната: Защо северната ни съседка не бърза да одобри еврото?  Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО) 2 мин. Учени: Зад красивото полярно зарево се крият рискове (СНИМКИ и ВИДЕО)

„ За секунди си показах, не дай боже, че това може да е моето дете. Не мислих нищо. Бях по чехли и къси гащи “, споделя Дейвид Бегов.

Той познава добре региона, в който Сашко се е изгубил – теренът е стръмен и мъчнопроходим . Дотам той доближава с високопроходим джип. На 2-3 километра от мястото на изгубване открива детето.

Полиция, жандармерия, както и екипи на Аварийна помощ към Столична община са взели участие в издирването

„ Доста нагоре се беше отдалечил. Беше стигнало съвсем до билото. Спрях отдалече, малко по малко се приближих. Видях го, че е обезпокоен. Казах му, че сме от положителните, че ще му помогнем и ще го върнем при татко му. Дадох му ябълка и вода. Успокои се и стана по-весел. Разпитвах го, до момента в който пътувахме надолу, дали обича джипове “, споделя още мъжът.

Снимка: bTV

Дейвид е безапелационен, че не се усеща воин, само че е благополучен, че е съумял да помогне.

В свободното си време обича да плува, да рисува и да кара колело

„ За броени минути е било да го изпуснем – аз бях хванал по различен път. Въобще нямаше да предположа, че е стигнал толкоз надалеч. Ако беше 50 метра по-напред – нямаше да го видя. Чист шанс е имало детето “, изяснява още Дейвид.

Сигналът за изгубването на Сашко е подаден в 17:45 часа на телефон 112. Благодарение на бързата реакция на всички органи на реда той е открит за по-малко от час.

Снимка: bTV

„ Качихме бащата на Сашко – Александър Цветанов, в наш автомобил и дружно с още двама сътрудници тръгнахме към място, където детето се е изгубило. Той ни сподели, че  дружно са се разхождали , само че когато са стигнали до колата си, Сашко тръгнал по права линия към гората. Всичко е станало за секунди “, описа в предаването „ Тази неделя “ Красимир Димитров от Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Следствен отдел към окръжна прокуратура.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР