Спирането на процедурата за доставка на тестове за COVID-19 за

...
Спирането на процедурата за доставка на тестове за COVID-19 за
Коментари Харесай

Спряната поръчка няма да осуети тестването за COVID в училищата, има 690 хил. теста на склад |

Спирането на процедурата за доставка на проби за COVID-19 за учебните заведения няма да спре, нито да затрудни тестването в учебните заведения. Страната ни разполага с задоволителен ресурс до идването на новите доставки, увери Министерството на образованието в отговор на въпроси от OFFNews.

В склада на Българския червен кръст (БЧК) в село Лозен са налични към 690 000 теста за възпитаници, осведомят оттова.

" Имаме увещание от Министерство на здравеопазването, че ще има нови доставки до края на идната седмица ", допълват от министерството.

Вчера здравният министър проф. Асена Сербезова приключи настоящата процедура по закупуване на бързи антигенни проби за учениците от 1. до 12. клас, само че от министерството увериха, че тестването на учениците няма да бъде прекъснато и че процедурата за нови ще бъде осъществена в оптимално къси периоди.



Спряната процедура от 30 декември 2021 година е за обезпечаването на почти 12,5 млн. теста. Прекратяването ù е разследване от осъществена от дирекция „ Вътрешен одит “ инспекция по искане на министър Сербезова. Резултатите от нея демонстрират пропуски при организацията на процедурата, поради които цялата документи ще бъде предоставена на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ).

Очаква се до петък Министерството на здравеопазването да разгласява нова покана за закупуване на нужното количество проби.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР