Спиране на работата на правителството само на часове във Вашингтон

...
Правителството на САЩ е на ръба на ново спиране, като
Коментари Харесай

Правителството на САЩ е на ръба на ново спиране, като Конгресът е готов да пропусне крайния срок в събота в полунощ за финансиране на федералните агенции.

Четвъртото спиране, което се случва през последното десетилетие, може значително да засегне всичко - от пътуването със самолет до националните паркове и брачните разрешителни.

Повечето държавни служители ще бъдат освободени без заплащане, а важни програми за хранене ще бъдат спрени.

Това следва бунт на крайно десните в Камарата на представителите на САЩ.

Републиканците контролират Камарата с малко мнозинство, докато демократите държат Сената с едно място.

Това означава, че разходните сметки, за да поддържат правителството отворено, изискват участие и от двете страни, за да се премине през двете камари към бюрото на президента Джо Байдън.

Какво се случва при спиране на работата на правителството на САЩ?< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Но бунтовническа фракция от десни законодатели задържа преговорите в Камарата на представителите, долната камара на Конгреса, с искане за значителни съкращения на разходите, включително призив за спиране на САЩ финансиране на войната в Украйна.

Получавайки гласна подкрепа онлайн от бившия президент Доналд Тръмп, хардлайнерите отхвърлиха усилията на председателя Кевин Маккарти да прокара законодателство, необходимо за излизане от безизходицата в Камарата на представителите.

Въпреки че председателят може привидно да се обърне към демократите за гласовете, които ще му трябват, за да одобри разходна мярка, това е ход, който вероятно ще предизвика усилия от страна на бунтовника фракция, за да го изгони от лидерския му пост.

Работата на Кевин Маккарти е на линия, докато спирането се очертава

Г-н Маккарти също отказа да приеме законопроект за краткосрочно финансиране проправяйки си път през Сената. Законопроектът, който включва 6 милиарда долара (4,9 милиарда паунда) за Украйна и 6 милиарда долара за помощ при бедствия, е последен опит за предотвратяване на продължително затваряне и изглежда има силна двупартийна подкрепа в горната камара.

В петък мярката за краткосрочно финансиране на републиканците в Камарата на представителите, която включваше строги гранични политики, защитавани от хардлайнерите, беше отхвърлена от цели 21 членове на партията и не успя да бъде приета.< /p>

На среща при закрити врата г-н Маккарти каза, че републиканците ще трябва да изберат законопроекта на Камарата на представителите или версията на Сената, или рискуват да бъдат обвинени за спиране.< /p>

Но законодателите-бунтовници заявиха, че няма да отстъпят за нищо по-малко от законопроект за дългосрочни разходи с внимание към техните приоритети.

"Това вземете или оставете или ще ви обвиня, че няма да работите върху нас", написа на X конгресменката от Южна Каролина Нанси Мейс, умерена, която гласува против законопроекта за Камарата в петък.< /p>

"Аз съм в това в дългосрочен план и нямам проблем да се справя с DC, за да го направя."

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР