Спираме сечите във водосбора на селата, за да спрат каквито

...
Спираме сечите във водосбора на селата, за да спрат каквито
Коментари Харесай

Земеделският министър с извънредна информация след потопа в Карловско


Спираме сечите във водосбора на селата, с цел да спрат каквито и да е спекулации с наводненията. Това сподели пред публицисти служебният министър на земеделието Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година, който взе участие в инспекция на сечищата, която се прави на към 15 км от село Каравелово в планината.

В нея вземат участие и представители на Министерството на земеделието, полицията, Басейнова дирекция, Регионална инспекция за опазване на околната среда, кметове на обитаеми места, локални поданици и медии.

В хода на инспекцията се обходи дерето на река Татлъдере и бе открито, че на доста места са се образували бентове поради паднали дървета, които съгласно министър Гечев в деня на пороя са се скъсали и са повлекли дървесна маса, пясък и кал към селата.

Проверяващите доближиха до сечище, на което ще бъде осъществена цялостна инспекция.

Към момента се знае, че сечището е с величина 125 дка и има установена болест по зимния дъб, който е почнал да съхне, изясни Златю Кличев, шеф на горското стопанство в Карлово. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР