Спина бифида е вродена аномалия, която засяга гръбначния мозък. Повечето

...
Спина бифида е вродена аномалия, която засяга гръбначния мозък. Повечето
Коментари Харесай

25 октомври: Международен ден посветен на спина бифида и хидроцефалия

Спина бифида е вродена особеност, която визира гръбначния мозък. Повечето деца се нуждаят от интервенция незабавно след раждането и множеството от тях ще имат двигателни, урологични и неврологични увреждания през целия си живот.

Хидроцефалия е по-често серщано заболяване, което е знае се като „ вода в мозъка “. Свързано е със спина бифида, само че се среща и при деца и възрастни с други диагнози. Лечението постоянно е хирургично. Усложненията в дълготраен проект могат да бъдат усложнения във усещанията и ученето, речеви нарушавания, проблеми с паметта и затруднена централизация.

Сдружение „ Спина бифида и хидроцефалия-България “ е основано през 2011 от родители на деца с тези увреждания. През миналите 9 години работим в поддръжка на общността като организираме срещи за шерване на опит, образования, годишни лагери, насърчаваме пълноценния и деен метод на живот измежду децата с увреждания, поддържаме он-лайн информативен портал, застъпваме се за правата на хората със спина бифида и хидроцефалия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР