Спецсъдът забрани на Десислава Иванчева и Биляна Петрова да пътуват

...
Спецсъдът забрани на Десислава Иванчева и Биляна Петрова да пътуват
Коментари Харесай

Спецсъдът забрани на Иванчева и Петрова да напускат страната

Спецсъдът забрани на Десислава Иванчева и Биляна Петрова да пътуват в чужбина, въпреки че те са в ареста. Предстои горната инстанция да реши дали да ги пусне под домакински арест. Въпреки това арбитър Иво Хинов се аргументира, че би трябвало да се подсигурява явяването им в правосъдна зала.

Преди началото на днешното съвещание стана ясно, че настояването на прокуратурата за възбрана за пътешестване в чужбина е изпратено на бранителите през вчерашния ден в 10.25 часа по електронната поща. А до Иванчева и Петрова по този начин и не е стигнало.
Аргументът на прокуратурата да желае възбраната за овакантяване на страната били повдигнатите обвинявания, а и обезпеченото им явяване пред съда.

Защитата прикани съдът да почете настояването на прокуратурата. Нейната фантазия е сама да отваря прозореца си, обясниха бранителите. Иронично пък различен от юристите Емануил Йорданов съобщи, че е неотложно възбраната да влезе в действие. Особено когато те са в ареста. Иванчева съобщи, че за нея е смешно това искане. В ареста сме под строга защита и три райбера, сподели тя.

Биляна Петрова съобщи, че не в схванала за какво още е в ареста, откакто предходната седмица е била пусната от съда. Явно има проблем сред съда и ареста в връзката. В ареста не дойде факса за смяна на мярката. "Забраната няма никакво значение за моето държание. Така или другояче към този момент сме наказани ", сподели Петрова през сълзи.

Междувременно стана ясно, че спецапелативният съд е върнал на долната инстанция всички документи по настояването за освобождение, с цел да бъдат окомплектовани напълно, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР