Спецсъдът даде условни присъди на трима членове и секретар на

...
Спецсъдът даде условни присъди на трима членове и секретар на
Коментари Харесай

С условни присъди са четирима от ТЕЛК в Стара Загора

Спецсъдът даде условни присъди на трима членове и секретар на ТЕЛК в Стара Загора. Те са наказани за получени над 5000 лева подкупи, с цел да завишат проценти на неработоспособност, оповестиха от Спецпрокуратурата.

Условните присъди са " Лишаване от независимост " с 5-годишен изпитателен период на ръководителя, на двама членове и секретаря на ТЕЛК - трети състав, в МБАЛ " Проф. Д-р Стоян Киркович " АД в Стара Загора.

На тримата лекари в комисията съдът наложи и санкции от 4000 до 5 000 лв., както и отнемане от право да заемат държавна служба в органите на здравната експертиза и на Регионалните картотеки за здравна експертиза за период от 5 години. На секретаря на комисията е наложена санкция от 3000 лв..

Четиримата наказани бяха предадени на съд през март 2016 година с обвиняването, че са взели участие в проведена незаконна група за подкупи. В рамките на месец и половина са приели облаги в размер на 4950 лв. и 50 евро от 22 души, с цел да им издадат експертни решения на ТЕЛК за над 50 % трайно понижена продуктивност.

Подсъдимите по делото са наказани да заплатят солидарно добитите вследствие на незаконните действия суми по сметка на страната.

Изготвени са 64 медицински експертизина освидетелствани лица, получили повишен % на неработоспособност, илитакива, с вписан висок %, без да страдат от болести, налагащиопределяне на неработоспособност.

Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване и протестиране в 15-дневен период.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР