Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гудууд Фестивалът

...
Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гудууд Фестивалът
Коментари Харесай

30 години фестивал на скоростта в Гудууд

Специално за auto-press.net от Майк Нойман, Global Press, Гудууд

Фестивалът на скоростта в Гудууд (FoS) е специфичен тип моторно събитие, което се организира годишно от 1993 година насам. Мястото е на територията на Goodwood House в Уестхемпнет покрай Чичестър в Южна Англия сред 13 и 16 юли 2023 година

Класическите автомобилни изложби постепенно умират, само че Фестивалът на скоростта в Гудууд противодейства на това с многообразие - там получавате по малко от всичко. Много производители имат щандове с нови артикули и настоящото си портфолио, типичен коли, демонстрационни задвижвания и спортни събития с всевъзможен вид задвижване, било то чисто електрическо транспортно средство или V12, хибриди и концептуални коли.

Нищо чудно, че събитието, разпределено в четири дни, притегля над 200 000 запалянковци на моторния спорт и гости с афинитет към транспортните средства. При превъзходно лятно време започваме рано в четвъртък в Pirelli, които са извънреден сътрудник за гуми в Goodwood, и сме поздравени персонално от 11-ия херцог на Ричмънд, уредник на Фестивала на скоростта, преди първите нови артикули да могат да се видят на фестивала.

След като се възхитихме на автомобила от Формула 1 и спортното Ducati на щанда на Pirelli, се разхождаме и откриваме доста огромен бял седан - Genesis G90 е подложен пред нас в целия си искра. Техническите данни дават обещание страхотни неща, 3,5-литров, V6 с е-суперчарджър и 8-степенен автоматик обезпечава 305,2 кВт/415 к.с. и 549 Нм въртящ миг. Намираме концепцията Genesis X Convertible за малко по-скрита – разчувствани сме да забележим какво ще донесе бъдещето тук.

Световна премиера има и в Hyundai, новият Ioniq 5 N се показва пред света. Данните за продуктивността тук са впечатляващи: оптималните 478 кВт/650 к.с. и 770 Нм при оптималната скорост от 260 км/ч са сериозна поръчка за напълно електромобил. Задвижваната с водород идея N Vision 74 и електрическият първообраз RN22e също бяха показани.

В Lamborghini виждаме новия първообраз на спортния клас хиперавтомобили Le Mans Daytona hybrid (LMDh) SC63 с 500 квт/680 к.с. След това е първият 6,5-литров V12 хибрид от Lamborghini, новият Revuelto с мощ от 747 кВт/1015 к.с.

Намираме идната хиперкола в Pagani. С третото си транспортно средство, новата Utopia, италианският производител афишира война в бранша. Със своя V12 битурбо, той доставя 635 кВт/864 к.с., има лично тегло от 1280 kg, и предлага 7-степенна ръчна трансмисия! С толкоз доста суперлативи, ние оставаме уравновесени, когато гледаме цената- в случай че се интересувате от едно от 99-те планувани транспортни средства, можете да подготвите 2,56 милиона евро бруто без екстрите.

За малко стопираме на щандовете за тунери, когато една мощно модифицирана Toyota GR Yaris ни се усмихва на щанда на Milltek. Нещата при BMW са малко по-цивилизовани, М колите са разпределени на платформи на фестивала, а на щанда е по-скоро в посока електромобилност. i7 M60 или новият i5 впечатляват онлайн. Получаваме още повече усещане на щанда по-нататък с Rolls Royce, с Phantom, Ghost, Cullinan и новия напълно електрически Spectre.

Имаше какво да се види и измежду ретро колите, от Bentley 3 Litre Sport от 1924 година до трактора Porsche Diesel. За спортните запалянковци някои коли от Формула 1 също могат да се видят и несъмнено чуят отблизо разстояние.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР